Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. august 2004 kl 23.50 Detektiv Jack Frost

På bar bakke

Førstebetjent Jack Frost (David Jason) ser hjemmet sitt brenne ned til grunnen.  (Foto: YTV)
Førstebetjent Jack Frost (David Jason) ser hjemmet sitt brenne ned til grunnen. (Foto: YTV)
I kveld blir huset til Jack Frost totalt utbrent, en katastrofe som ene og alene skyldes hans egen skjødesløshet. Samtidig etterforsker han en kidnappingssak som får ham til å føle seg frustrert og maktesløs.

Jack Frost er på jobb da han får beskjed om at det brenner hjemme hos ham. Snart er det bare ruiner igjen av huset, men Frost får ikke anledning til å tenke gjennom konsekvensene. En kvinne er kidnappet, og sjefen Mullett beordrer Frost til å følge opp saken døgnet rundt.

Dermed flytter Jack Frost inn i leiligheten som kidnappingsofferet delte med sin søster Sue. Hennes dype fortvilelse er vanskelig å takle for Frost, som er usedvanlig anspent og frustrert. Kidnapperen ser ut til å ha full kontroll, og snart er Frosts tålmodighet tøyd til bristepunktet.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51