Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mars 2008 kl 22.10 Detektimen: Lewis

Selvmord i kirken

Inspektør Lewis (Kevin Whately) får betenkeligheter  med sin unge medhjelper Hathaway. (Foto: Granada)
Inspektør Lewis (Kevin Whately) får betenkeligheter med sin unge medhjelper Hathaway. (Foto: Granada)
Presten i en Oxford-kirke får sjokk da et av sognebarna, en ung mann, begår selvmord rett for øynene på ham. Saken havner hos Thames Valley-politiet, på Lewis og Hathaways bord.

Den unge mannen Will har etterlatt en gåtefull beskjed, skriblet ned på baksiden av en brosjyre for en obskur religiøs gruppe kalt The Garden. Der står det: "På vei til min korsfestelse snublet jeg".

"Helbredelsen"
For inspektør Lewis’ assistent Hathaway oppstår det en kinkig situasjon. Det går opp for ham at han og Will var ungdomskamerater. Men overfor Lewis avviser Hathaway at han noen gang har hørt om en sekt kalt The Garden. Nærmere undersøkelser bringer for dagen at The Garden virker for å "helbrede" unge homoseksuelle mennesker for deres legning.

Wills selvmord følges nå av mordet på presten i den aktuelle Oxford-kirken. Deretter blir ytterligere to mennesker funnet myrdet i universitetsbyen. Og til Lewis store skrekk viser det seg at Hathaway hele tiden har tiet om sitt kjennskap til The Garden-sekten. Lewis løser øyeblikkelig sin unge assistent fra saken, men er ikke klar over at Hathaway står ført opp som neste offer på seriemorderens liste...

Om serien
Den britiske krimserien "Lewis" var den mest sette serien i Storbritannia i 2006 ("såpe"-serier inkludert). Seerne hilste altså avdøde inspektør Morses assistent Robbie Lewis (Kevin Whately) velkommen tilbake på arenaen, nå som inspektør.

Arenaen er som før Thames Valley-politiet, universitetsbyen Oxford og nærliggende områder.

Lewis’ medhjelper er overkonstabel James Hathaway (Laurence Fox), en ung og velutdannet politimann. Deres sjef er Jean Innocent (Rebecca Front), og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Lewis, Series 2
Kveldens episode: Life Born Of Fire
Produsert av: Granada
I de viktigste rollene: Kevin Whately (Robbie Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Rebecca Font (Jean Innocent), Clare Holman (dr. Laura Hobbs)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57