Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 25. april 2008 kl 22.25 Ikke si det til mamma ...: jeg er i Afghanistan

På loffen i Afghanistan

Diego Bunuel tar oss med på en utrolig reise i Afghanistan. (Foto: Canal+)
Diego Bunuel tar oss med på en utrolig reise i Afghanistan. (Foto: Canal+)
I det siste av fem reiseprogrammer fra noen av verdens mest hjemsøkte land, tar Diego Bunuel oss med til Afghanistan. Finnes det noe man kan kalle hverdag i det krigsherjede landet?

Den evig optimistiske reporteren Diego Bunuel tar oss med på en utrolig reise fra hovedstaden Kabul til det Taliban-dominerte Kandahar. Så å si alle de større byene i Afghanistan inngår i Bunuels reiserute.

Kvinnelig pilot
Vi utforsker Afghanistans første golfbane, møter den eneste kvinnelige helikopterpiloten i landets hær, og får et eksklusivt intervju med Taliban-lederen Mulla Omars dobbelgjenger, som tilbrakte to år på flukt. Vi skal også besøke den eneste nattklubben som er åpen for landets egne innbyggere, blant mye annet.

Diego Bunuel lar oss oppleve et land med vakker natur og spennende historie, og viser at Afghanistan handler om så mye mer enn skjeggete krigere, burkaer og opiumsdyrking,

Om serien
Hvordan er livet for folk flest i noen av verdens mest voldelige, krigsherjede og korrupte land? Det har programlederen og produsenten Diego Bunuel satt seg fore å utforske. I en annerledes reiseserie på fem programmer tar han oss med til Colombia, Kongo, Nord-Korea, Gaza og Afghanistan.

Diego Bunuel er fra USA, men er et kjent ansikt også i Frankrike etter sju år som utenrikskorrespondent for fransk fjernsyn. Som reporter var det krig, ulykker og elendighet han hadde i oppdrag å dekke. Etter hvert fikk han et ønske om å fortelle en annen historie. For selv i land der død, ødeleggelse og kaos råder, lever millioner av mennesker et daglig liv med gleder, sorger og en kamp for et bedre liv.

Ønsket om å gi et bredere og mer nyansert bilde motiverte ham til serieprosjektet "Ikke si det til mamma…". Som eneste enkeltstående produksjon noensinne sopte serien inn fire priser i den internasjonale scoop- og journalistfestivalen i Frankrike i fjor.

Programmet er sendt tidligere

Fransk-amerikansk dokumentarserie
Originaltittel: Don’t Tell My Mother… / Ne dites pas à ma mère…
Av Diego Bunuel
Produksjon: Capa og Canal+
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no