Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 18. april 2010 kl 23.25 Inspektør Lynley

Gudfar Lynley

Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) og inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) får to mordsaker å løse. (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) og inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) får to mordsaker å løse. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Lynleys gudsønn har vært savnet i over ti år da liket av ham blir funnet. Det blir opp til Lynley å løse saken. Gudsønnens forsvinning fører Lynley helt til Roma og videre inn i en komplisert mordsak, der Lynley selv blir stående som den hovedmistenkte. Ved sin side har han partneren Barbara Havers.

Etter at Lynley mistet sin kone under tragiske omstendigheter har han lagt seg til et uvanlig høyt alkoholkonsum og Havers er bekymret for ham.

Forsvunnet gudsønn
Da restene av en gutt blir funnet nedgravd på tomten til et italiensk landgods, gjør det ikke saken bedre. For det viser seg å være liket av Lynleys gudsønn, Justin, som forsvant for 12 år siden.

Justins eldre søster Julia bor i Roma, men melder avbud til å bli med i brorens begravelse i England. Lynley tilbyr seg å hjelpe foreldrene, og drar til Roma for å prøve å overtale Justins søster til å endre sin avgjørelse.

Julia blir motvillig med til England, men stikker av. Senere blir hun funnet død på fortauet utenfor Lynleys leilighet. Er Lynley skyldig i Julias død?

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Sendt tidligere.


Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 6
Kveldens episode: Limbo
Produsert av: BBC Worldwide og WGBH Boston
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf: 815 65 900