Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. oktober 2004 kl 19.30 Ville hjerter: Natthjemmet

Noen som lytter

Natthjemmet tar i mot kvinner fra rus- og prostitusjonsmiljøet hver natt. (Foto: NRK)
Natthjemmet tar i mot kvinner fra rus- og prostitusjonsmiljøet hver natt. (Foto: NRK)
Natthjemmet i Oslo er et overnattings- og akuttilbud for kvinner i rus- og prostitusjonsmiljøet. Vi følger Einar Langseth på nattevakt fra han åpner døren klokken ti om kvelden til han stenger klokken ti neste morgen. Det er mange som trenger omsorg i løpet av natten.

Hver natt kommer mellom ti og fjorten kvinner til Natthjemmet for å få en seng å sove i, en dusj eller mat. Men minst like viktig er det at noen gir dem omsorg og lytter til dem.

Vi møter Tina som har vært narkoman lenge og som ikke orker å leve slik lengre, mens Renate har brukket flere ribbein og trenger smertestillende for å få sove.

Vi møter også en kvinne som har blitt slått av to vektere på Oslo S. Hun har vondt, men aller verst var måten de snakket til henne på.

– Det er ikke første gangen, sier Einar. Han har flere ganger snakket med narkomane som har opplevd vold fra vektere.

Om Ville hjerter
Årets TV-aksjon, "Hjerterom", er til inntekt for Rådet for psykisk helse og Kirkens Bymisjon. I anledning aksjonen førstkommende søndag viser NRK en dokumentarserie i fire deler om mennesker som har opplevd psykiske kriser, men som er i ferd med å komme seg på beina, og om kvinner i rus- og prostitusjonsmiljøet.

I de tre første delene møter vi fire mennesker som er tilknyttet Fontenehuset i Oslo samt et beredskapsteam på Diakonhjemmet sykehus.

Den siste delen av dokumentarserien handler om Natthjemmet, som er et overnattings- og akuttilbud for kvinner i rus og prostitusjonsmiljøet.

Egenprodusert dokumentarserie i fire deler fra NRK Fakta (2004)
Programskaper del 1, 2 og 3: Arild Aspøy
Programskaper del 4: Nader Izadpanah
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • TV-aksjonen på nrk.no 
  • Rådet for psykisk helse 
  • Kirkens bymisjon