Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. mars 2006 kl 22.25 Ansikt til ansikt: The Brazz Brothers

Samspill og improvisasjon

Ansikt til ansikt: Morten Krogvold har fotografert The Brazz Brothers. (Foto: Morten Krogvold)
Ansikt til ansikt: Morten Krogvold har fotografert The Brazz Brothers. (Foto: Morten Krogvold)
The Brazz Brothers fra Langevågen utenfor Ålesund har hentet inspirasjon fra langt utenfor Sunnmøre. Morten Krogvold møter dem for å snakke om musikkglede, om musikalske møter over kultur- og landegrenser og om det å spille med barn.

Gruppa har turnert sammen i 25 år, og slik kommer det til å fortsette – hvis ikke blir det ikke mat på bordet! De seks musikerne trenger et publikum for å tjene til livets opphold, og har ikke det samme sikkerhetsnettet utøvere i andre musikksjangere har med fast ansettelser og støtteordninger.

Men det frie livet passer The Brazz Brothers godt, og særlig har reiser og møter med musikk i andre kulturer vært lærerike. I kveld forteller de blant annet om å spille med barn fra ulike leire i Sarajevo, afrikanske rytmer og japanernes kontrollerte samspill.

Om serien
Det klart for en ny runde med personlige møter mellom fotografen Morten Krogvold og flere av våre mest kjente og kjære kulturpersonligheter. Denne gangen skal også en politiker, en svenske og helt orkester foran hans kameralinse.

Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en helt unik måte. Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

Gjennom vinteren og våren møter vi Odd Børretzen, Åse Kleveland, Thorvald Stoltenberg, Ingrid Lorentzen, Jan Jönson, Kari Bremnes, Brazz Bros og Wenche Foss.

Tidligere serier med "Ansikt til Ansikt" gikk høsten 2003 og vinteren 2004.

Innkjøpt portrettserie i åtte deler (2005)
Produsert av Fabelaktiv AS
Produsent: Terje Nilsen
Regi: Ninja Benneche
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252