Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. juni 2004 kl 18.30 Lille lord Fauntleroy

Rørende klassiker

George Baker i rollen som jarlen av Dorincourt og Michael Benz som Cedric Erroll,
George Baker i rollen som jarlen av Dorincourt og Michael Benz som Cedric Erroll, "Lille Lord Fauntleroy".
I sommer blir det gjensyn med BBCs kritikerroste tv-versjon av Frances Hodgson Burnetts populære, klassiske roman om "Lille Lord Fauntleroy" fra 1886. Det er en rørende historie om en vanlig gutt som blir revet opp fra det travle gatelivet i New York for å bo hos sin rike bestefar på et engelsk slott.

Livet til 12 år gamle Cedric Erroll blir totalt forandret da en engelsk advokat dukker opp og forteller ham og moren, som er en fattig, ung enke, at han er den eneste arving til den rike jarlen av Dorincourt i England. Hans korrekte tittel fra nå av er Lord Fauntleroy.

Den populære og hjertevarme gutten må reise fra alle vennene, sine kjære naboer, kjøpmannen Mr Hobbs og skopusseren Dick, for å bo på bestefarens slott i England. Moren hans blir henvist til en liten hytte i den lokale landsbyen. Den snobbete og humørsyke jarlen har ikke noe snarlig ønske om å treffe henne.

Vinner alles respekt
I sitt nye liv, kledd i sort fløyelsdrakt med kniplingskrage og med lyst krøllete hår, vinner Cederic alles kjærlighet og respekt, ikke minst den ulykkelige bestefaren. Hans hjerte smelter etter hvert for den unge og sjarmerende gutten. Men en dag ankommer Mr Havisham med dårlige nyheter om at en kvinne sier at hennes sønn Bevis er den rette arving...

I mellomtiden leser Cedrics venner hjemme i New York, Hobbs og Dick denne overraskende nyheten i avisa. Men noe i historien fanger deres oppmerksomhet...


BBC-serie fra 1994
Regi: Andrew Morgan
I hovedrollene: Michael Benz, George Baker, Betsy Brantley og John Castle
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53 / 907 75 758