Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. september 2012 kl 20.45 Mitt liv: Arne Nordheim

Han satte norsk samtidsmusikk på kartet


Etter Edvard Grieg er Arne Nordheim regnet som den største komponisten vi har i Norge. I dette intervjuet blir vi bedre kjent med ham samtidig som vi får et unikt innblikk i vår musikkhistorie.

Arne Nordheim ble født i Larvik i 1931. Han blir regnet som den største norske komponisten etter Edvard Grieg og er internasjonalt anerkjent for sin samtidsmusikk.

Etter å ha studert i hovedstaden, debuterte han som komponist på 1950-tallet med påfølgende gjennombrudd i Norden. Nordheim var en pioner innen elektronisk musikk og slo gjennom internasjonalt på 1960-tallet. Han høstet også bred anerkjennelse i hjemlandet og fikk i 1982 tilbud om å bo i Grotten, Statens æresbolig og Griegs forhenværende hjem.

Om serien
Gjennom dybdeintervjuer blir vi nærmere kjent med åtte personer som har satt spor etter seg i norsk etterkrigshistorie. Disse åtte personene har alle betydd mye for norsk samfunnsutvikling innen blant annet kultur, religion, politikk, næringsliv, forskning og skole.

Foruten Arne Nordheim møter vi Jacob Jervell, Finn Lied, Mosse Jørgensen, Lars Skytøen, Aase Nordmo Løvberg, Fred. Olsen og Hanna Kvanmo.

Produsert av Høylandet Film & TV produksjon
Produsent / idé: Lornts Mørkved
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900