Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. november 2003 kl 22.30 Kontoret

Ny sekretær for sjefen

Donna (Sally Breton) har ny kjæreste. Er det en fra kontoret? (Foto: Adrian Rogers/BBC)
Donna (Sally Breton) har ny kjæreste. Er det en fra kontoret? (Foto: Adrian Rogers/BBC)
David synes han trenger en sekretær, og siden gentlemen foretrekker blondiner, ansetter han den blonde Karen. En annen kvinnelig ansatt, Donna, kommer stadig for sent på jobben, noe som setter fart i ryktene om at hun ligger med en kollega.

Gareth, den enfoldige, gir Donna opplæring i HMS, men mislykkes i å finne ut noe mer om Donnas sex-liv. Han scorer imidlertid høyt på skolemester-skalaen når han høytidelig forklarer henne hvordan man korrekt plasserer et krus på en PC og hvordan man løfter en eske. Gareth blir for øvrig snart kvitt plageånden Tim. Tim har gitt beskjed om at han vil studere psykologi ved universitetet.

Kontor-gjengen drar ut på byen, og en dame klenger seg øyeblikket inntil David. Han svarer på invitten helt til han på sin sedvanlige, sjarmerende måte forteller henne at hun har løkånde. Gareth opplever også en sjelden lykkestund med det motsatte kjønn. Men han får litt mer enn han vil ha når ektemannen dukker opp og vil være med…Donna innrømmer til slutt at den nye kjæresten hennes er Ricky fra kontoret.

Om "Kontoret"
I denne britiske komiserien fra BBC står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum, et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder, intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram slev, er dagligdags – ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste, og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte på "Kontoret".

"Kontoret"s folk
David Brent (Ricky Gervais) er sjef for ni-ti ansatte. Han liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, har et politisk korrekt syn og at han er en velutviklet sans for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte nedtrykthet og depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at de ansatte holder ut med ham.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stor monn det å selge papir, og den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham, er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket.

Dawn Tinsely (Lucy Davies) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i varehuset og ellers er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

I andre roller møter vi Sally Breton som Donna, Oliver Chris som Ricky og Robert Hopper som Malcolm.
Britisk situasjonskomedie, produsert av BBC
Originaltittel: "The Office"
I rollene: Ricky Gervais, Mackenzie Crook, Martin Freeman, Sally Breton, Lucy Davies
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83