Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. desember 1999 kl 00.00 midnatt@nrk

midnatt@nrk (t)


NRK1 fredag 10. desember kl 00.00
midnatt@nrk

Geniforklarte Beck tilbake

Beck Nilsen er tilbake i rampelyset etter at han for et par uker siden gav ut sin nye CD \"Midnight Vultures\". CD-en ble meget godt mottatt av kritikerne, nær sagt som vanlig, og Beck føk rett til topps på listene.
I kveld får vi høre Beck Nilsen prate om det å være til tider geniforklart, og hvem han egentlig lager musikk. Redaksjonen i midnatt@nrk har også møtt en av hans musikalske partnere gjennom år, britiske Beth Orton.
I hele høst har midnatt@nrk sendt Norges første tegnefilmserie \"Asle Søberg 29 år\", som i sjanger kan sammenlignes med kultseriene South Park og Simpsons. I dag er det på høy tid å bli bedre kjent med de som står bak serien om den evige Blindern-studenten som svært ofte har problemer med å kontrollere seg selv. Animatør Rasmus A. Sivertsen og regiansvarlig Marius Johansen Hansen forteller om ideen til Asle Søberg, og om hvordan det er å lage tegnefilm på norsk.
Det britiske guttebandet A1 var på onsdag i Norge, og da besøkte de blant annet NRK. Bandet består av norske Christian Ingebrigtsen fra Oslo, og de britiske guttene Mark Read, Paul Marazzi og Ben Adams. 22. november lanserte de sitt debutalbum \"Here we come\" som allerede har vært promotert gjennom bandets to tidligere utgitte singler.
- I popmusikk handler alt om å ha en sterk melodi, og vi har massevis av det, sier Christian, som ble håndplukket fra Paul McCartneys Fame School i Liverpool til å være med i boybandet.
midnatt@nrk har møtt guttene, som blant annet er høyaktuelle fordi de skal spille på Nobelkonserten i Oslo Spektrum til helgen, der de kan få sitt internasjonale gjennombrudd.

Dop-problem
Primal Scream er bandet som stod bak en av de mest innflytelsesrike platene på 90-tallet. Albumet \"Scremadelica\" skapte debatt både i inn- og utland, og i dag er gruppen aktuell med sin nye single \"Swastika Eyes\". Midnatt har møtt vokalist Bobby Gillespie som snakker villig om fascisme og amerikansk imperialisme - og ikke minst om hvordan dop holder på å ta kvelertak på Storbritannia.
I tillegg til disse intervjuene får vi møte svenske Kent, franske Jean-Michel Jarre og Les Negresse Vertes.
Det blir med andre ord en variert meny i denne høstens nest siste midnatt@nrk.

NRK1 fredag kl 00.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
Vivi Stenberg og Per Sundnes har i hele høst vært reportere i midnatt@nrk, hver eneste fredag etter at klokken har slått tolv om natten. (NRK-foto: Ole Kaland)

Reportere: Vivi Stenberg og Per Sundnes
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18