Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 26. februar 2009 kl 00.40 House

Doktor House på dårlig fot

Med stokk – doktor House (Hugh Laurie) har et problem med høyrefoten. (Foto: Universal/NBC)
Med stokk – doktor House (Hugh Laurie) har et problem med høyrefoten. (Foto: Universal/NBC)
En ung supermodell har klare symptomer på heroinmisbruk, noe som setter hele legeteamet til doktor House på tå hev. Idet den amerikanske serien om den kontroversielle sykehuslegen går inn i en ny sesong, har House også fått et personlig helseproblem å stri med.

Backstage er den 15 år gamle modellen Alexandra Simms helt på tuppa, og hennes far som også er hennes manager gir datteren en pille for å roe nervene hennes. Pillen går ned med en slurk champagne.

På catwalken får Alex plutselig synsproblemer, hun ser dobbelt og begynner å snuble. Da en av de andre modellene hjelper henne og spør hvordan det går, får hun smake Alex’ knyttnever. Deretter kollapser den unge supermodellen.

Rusmiddel-test
På sykehuset humper doktor House rundt, han drar mer på den ene foten enn vanlig. Doktor Lisa Cuddy legger en pasientjournal i hendene på House. Den tilhører en ung modell som nettopp har hatt et sammenbrudd på et moteshow. Etter en samtale med Alex beordrer House urinprøve og analyse av eventuelle rusmidler pasienten har i kroppen.

Komatisk med lav puls
Analysen viser spor av heroin og valium. House setter Alex på et avrusningsprogram med legemiddelet naltrexone, som korter ned avrusningstiden fra fire uker til én natt. Prosedyren igangsettes, men Alex går i koma og pulsen faller til 30 slag i minuttet.
Plutselig har House fått andre ting å tenke på enn sin høyre fot…

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Skin Deep
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,info@nrk.no
LENKER
  • Les mer