Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. juli 2012 kl 23.25 Hva skjedde med Colin Wilson?

Gullsmed offer for rovmord

Detektimen: Colin Wilson blir overfalt og drept inne i butikken sin. (Foto: RDF Int.)
Detektimen: Colin Wilson blir overfalt og drept inne i butikken sin. (Foto: RDF Int.)
Det er klart for nok en dobbeltepisode i Detektimen av "Hva skjedde med...?", og 1. mai kommer begge episodene i én bolk før Kveldsnytt.

Colin Wilson, innehaver av en fasjonabel gullsmedforretning i London, opplever at hans kone og barn blir tatt som gisler. Han selv blir brutalt myrdet i forretningen sin etter stengetid.

Identitet avsløres
Bandemedlemmene har masker på, men i et stjålet øyeblikk får vi et gløtt av en av dem da masken dras til side.

Flere måneder senere møter vi tre av bandemedlemmene i Londons strafferett, Old Bailey. Aktor burde ha en sikker sak, men den kjente skrankeadvokaten Felix Levington gjør en meget god jobb. Han plukker formelig fra hverandre hele vitneføringen og klarer å så atskillig tvil om funnene på åstedet.

Bandemedlemmene, som viser seg å være en far og to sønner, kommer seg rimelig bra fra rettssaken. Sønnene frikjennes og faren forblir udømt – inntil ny dom er avsagt.

I påvente av en ny rettssak mot faren får etterforskerne Walker og Connor i London-politiet en stri tørn.

Om serien
De første fredagskveldene i det nye året får du servert mordgåter av beste britiske slag i serien Trial and Retribution ("Hva skjedde med …").

Vi følger et etterforskningsteam i London-politiet på en ny måte. De fleste kriminaldramaer viser enten etterforskningen eller rettssaken, mens i "Hva skjedde med …" følger vi både forbrytelsen, etterforskningen og rettssaken.

Etterforskningslederne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) har holdt det gående som parhester de siste årene. Nå er det imidlertid ting som tyder på at politikvinnen Connor er i ferd med å ta over førersetet.

Opprinnelig skrev den britiske krimforfatteren Lynda La Plante alle episodene, men f.o.m. produksjonsåret 2007 er også andre forfattere trukket inn. I Storbritannia startet ITV å sende Trial and Retribution i 1997. Den er meget populær i opprinnelseslandet og ingen kriminalserie har blitt sendt lenger i ITV.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Trial and Retribution 22: Shooter
Produsent: RDF International
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no