Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. september 2004 kl 22.10 Sopranos

Problemer i familien

Alt er slettes ikke bare idyll i familien Sopranos. Særlig AJ skaper problemer, men Meadow er medskyldig. (Foto: HBO)
Alt er slettes ikke bare idyll i familien Sopranos. Særlig AJ skaper problemer, men Meadow er medskyldig. (Foto: HBO)
Tony er overhodet i to familier, mafia-familien og hans kjødelige familie. Han har problemer med begge, og det er særlig de mannlige medlemmene som volder ham hodebry. Tony innser at noe må gjøres.

Carmela er bekymret for AJ. Han er svært lite interessert i skolearbeid og mer opptatt av å ha det moro, og Carmela hevder Tony gjør situasjonen verre ved å stadig gi sønnen dyre presanger. Nå har også skolen tatt affære, for AJs karakterer nærmer seg et dramatisk lavt nivå. Tony og Carmela innkalles til et møte med undervisningsinspektøren.

Samtidig vil AJ svært gjerne reise på konsert i New York, men Carmela tviler på om hun skal la ham få lov. Hun er usikker på sønnen sin, og vil ikke at han skal rote seg borti rusmiljøer. Til slutt gir hun etter da AJ forsikrer henne om at han skal holde seg i skinnet.

Feech er et uromoment
Feech slapp nylig ut av fengsel, og han har ikke somlet med å ta fatt på sin gamle karriere. Dette har ført til flere vansker for Tony – noe den usikre bossen absolutt ikke trenger. Da det viser seg at Feech står bak et frekt biltyveri fra bryllupsfesten til noen venner av Tony, er begeret fullt. Feech må settes på plass.

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk seneste i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på "Oscar" - "Emmy".

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: All Happy Families
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79