Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. februar 2013 kl 20.05 Nasjonal vedkveld

12 timers hygge med ved


I kveld og i natt sender NRK2 direkte et 12 timer langt program om VED. For veden er ikke bare kalde kubber i stabelen ute bak huset, den er full av omsorg, fellesskap og tradisjoner.

De første fire timene av sendingen fra ca klokken 20 til midnatt, ankommer gjestene. Lars Mytting som skrev bestselleren «Hel ved», legen Mads Gilbert som har ved-dilla og taler varmt om ved og folkehelse, Toralv Maurstad som øver inn en tekst mens han kløyver ved, proffe musikere som spiller på vanlig sag, motorsag og øks, og flere dedikerte vedfolk fra hele landet.

Alt vi ikke visste at vi ville vite
Ute på det idylliske tunet på Langegården i Bergen står en mann og lager en rund vedstabel, og to speiderlag lærer å stable, eller å «løde» ved. Ikke bare blir det underholdende, men også informativt. For hvorfor skal vi ha nye ovner? Hvordan brenner vi på den reneste måten? Skal barken vende opp eller ned i stabelen? Og hvor mye varme får vi egentlig for pengene? Har seerne enda flere spørsmål, står ekspertene klare for å svare.

Rebecca Nedregotten Strand er programleder. Hun har kløvd en og annen kubbe før.

Minutt for minutt
For dem som vil sitte oppe hele natten og glo inn i varmen, har fotografen nattevakt. Kubber legges nennsomt på bålet fram til den lyse morgenstund. Og flammene akkompagneres av musikk og radioreportasjer. Så har du ikke hatt peis før, har du det denne natten.

Bli opplyst og kjenn varmen av ved på NRK2, fredag 15. februar kl. 20:05 – lørdag 16. februar kl. 08:00

Prodsuert av NRK Hordalane
Programleder: Rebecca Nedregotten Strand
Prosjektleder: Lise-Mai Spissøy
Kontaktadresse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900