Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. desember 2013 kl 23.20 Siste tango i Halifax

Knute på tråden


Celia går helt fra konseptene når hun får vite at datteren er lesbisk. Under et middagsbesøk oppfører hun seg meget ufint mot Kate, Carolines kjæreste.

Alan er rystet og fortvilet over oppførselen til kvinnen han snart skal gifte seg med. Caroline blir rasende og skjeller ut moren etter noter. Hva kan Celia gjøre for å redde forholdet til de to personene som står henne nærmest?

Om serien
"Siste tango i Halifax" er en kritikerrost dramakomedie fra BBC. To av Storbritannias største stjerner, Derek Jacobi og Anne Reid, spiller hovedrollene.

Celia og Alan er begge i 70-årene. De har ikke truffet hverandre siden de var ungdomskjærester. Nå gjenopptar de kontakten via internett, og følelsene blusser opp igjen.

Alans datter, Gillian (Nicola Walker), er enke og har lett for å havne til sengs med feil personer. Den arrogante og ambisiøse Caroline (Sarah Lancashire), Celias datter, har problemer med sin utro ektemann.

Manusforfatter er Sally Wainright, kjent for serier som "Unforgiven" og "Scott & Bailey". Hun skal ha blitt inspirert til å skrive serien av sin mor, som fant lykken med en barndomsvenn i moden alder.

Serien fikk strålende kritikker og gode seertall både i Storbritannia og USA, og ble tildelt den britiske BAFTA-prisen for beste dramaserie 2012. Innspillingen av sesong 2 startet sommeren 2013.

Britisk dramaserie i seks episoder
Originaltittel: Last Tango in Halifax
Produksjon: BBC (2012)
I rollene: Derek Jacobi, Anne Reid, Sarah Lancashire, Nicola Walker m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 23 04 77 51
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00

Se også bilder lagt ut til seriestarten:
Siste tango i Halifax - episode 1


LENKER
  • Siste tango i Halifax - episode 1