Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 22. januar 2009 kl 23.10 House

Problemer internt

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) og styreformann Edward Vogler (Chi McBride). (Foto: NBC Universal)
Dr. Gregory House (Hugh Laurie) og styreformann Edward Vogler (Chi McBride). (Foto: NBC Universal)
En ti år gammel overvektig jente får plutselig et hjerteinfarkt. I tillegg blir dr. House pålagt å avskjedige en av legene i teamet sitt.

Dr. House må velge en av legene. Han så gjør, men får like etter en underlig beskjed fra styreformann Vogler: Valget er ikke godkjent, og han må velge bort en av de andre legene i stedet. Betyr det at noen av legene i teamet hans har innyndet seg hos Vogler i bytte mot informasjon om dr. House og hans arbeid?

Samtidig må legene finne ut hva som feiler den unge hjertepasienten. Først ser infarktet ut til å være en reaksjon på slankepillene hun har tatt, men etter hvert viser deg seg at det kan være noe langt farligere som gjør den unge jenta syk.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittelpå kveldens episode: Heavy
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Hans T. Wiig, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
LENKER
  • Les mer