Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. november 2002 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

To rene sanglag

Aslag Haugen, Kristin Berglund, Ivar Dyrhaug, Toini Knudtsen og Eigil Berg. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Aslag Haugen, Kristin Berglund, Ivar Dyrhaug, Toini Knudtsen og Eigil Berg. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det blir mye flott stemmebruk i kveldens ”Beat for beat”!. Bandvokalist Toini Knudtsener og Eigil Berg, fast bidragsyter til Norsktoppen, stiller på samme lag. Motstanderne er vokalist i Hellbillies, Aslag Haugen, og bluesdronningen Kristin Berglund.

Toini Knudtsener vokalist i bandet Toini and the Tomacats. Bandet hadde 10-årsjubileum i fjor, og har gitt ut tre album. Toini begynte å spille gitar som 12-åring, og vokste opp i en rockekultur ettersom hennes far spilte i rockeband på 50-tallet. Da hun var 13 år dannet hun sitt eget jenteband, og hun har alltid vært tro mot rockestilen. Nå er hun i ferd med å spille inn ny plate.

Med seg på sitt lag har hun Eigil Berg som har bakgrunn som guttesporan i kirkeguttekoret Olavsguttene. Etter 10 år der har han vært en fast leverandør til Norsktoppen, og nærmer seg nå 30-års jubileum som artist.

Motstanderne
På det andre laget finner vi Aslag Haugen som er mest kjent som vokalist i bandet Hellbillies. Bandet fra Ål i Hallingdal har hatt stor suksess gjennom mange år, og gav nettopp ut albumet ”Cool tur” som er en live-skive fra vinterens turné. Mens resten av bandet fremdeles er bosatt i Ål, har Aslag og broren Lars Håvard flyttet til hovedstaden og også dannet sitt eget hobbyband her; The Respatexans.

På Haugens lag stiller Kristin Berglund som begynte som visesanger for mange år siden. Hun ble oppdaget av Finn Kalvik, og senere Lillebjørn Nilsen som tok henne med på plateinnspillinger. Etter den tid ble hun fanget av blues, og hun lagde to plater på slutten av 70-tallet i USA. Den neste platen kom ikke før i –99, men kritikkene var meget gode, og året etter fikk hun bluesprisen på Notodden bluesfestival.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10