Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 6. februar kl 21.25 Game of Thrones

En strategisk forlovelse


Tyrion forteller Sansa om at de to skal gifte seg, noe som kommer omtrent like bardust på dem begge. I mellomtiden forsøker Sansas halvbror Jon Snow å klatre inn over den store muren fra utsiden.

Om serien:
"Game of Thrones" er basert på den bestselgende bokserien av George R.R. Martin. Handlingen finner sted i det fiktive kontinentet Westeros, der sommer og vinter kan vare i flere år.

I byen Kongshavn regjerer den unge, grusomme kong Joffrey av Lannister-slekten Jerntronen. Hans mor, dronning Cersei, fungerer som rådgiver, og onkelen Tyrion er utnevnt til kongens hånd. Men Lannisterslekten er under angrep fra flere hold.

De som forsøker å ta fra Joffrey Lannister makten er:

Robb Stark fra Winterfell, sønnen til Ned Stark som brutalt ble henrettet av kong Joffrey.

Daenerys Targaryen, som er av drageblod. Hennes unge drager er hennes sterkeste kort i kampen om tronen.

Stannis Baratheon, broren til avdøde kong Robert Baratheon som inntil sin død trodde han var kong Joffreys far, har alliert seg med en mektig magiker og vil angripe Kongshavn fra sjøveien.

Stannis Baratheons bror Renly har flyktet fra Kongshavn, men har også planer om å selv ta makten.

Theon Greyjoy, oppdratt av Stark-slekten i Winterfell, men med blodsbånd til Jernøyene, er også en utfordrer. Hans lojalitet til Stark-slekten er for alltid brutt etter at han forsøkte å ta livet av den yngste arvingen i slekten.

Som om ikke dette var nok stridsherrer- og kvinner, er en ny leder på vei til makten utenfor den store muren i nord. Dette byr på stor utfordringer for Jon Snow og resten av ordenen Nattevakta, som nå befinner seg utenfor den store muren som holder dem trygge for vesenene utenfor.

Originaltittel: Game of Thrones season 3
Produsert av HBO, 2013
Med: Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, m.fl.
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 23 04 70 00