Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. mars 2009 kl 21.35 Livet i Fagervik

Fornærmet politiker

Kommunalråd Ralf (Magnus Mark) anklager en dokkespiller for æreskrenkelse. (Foto: Leif Benjour, SVT)
Kommunalråd Ralf (Magnus Mark) anklager en dokkespiller for æreskrenkelse. (Foto: Leif Benjour, SVT)
En selvhøytidelig lokalpolitiker føler seg tråkket på tærne av en dokketeater-forestilling. Nå vil han anmelde dokkespilleren for injurier.

Kommunalråd Ralf mener at han er utsatt for sjikane av Sofia, som spiller dokketeater for barna i Fagerviks aula. Saken blir en vanskelig nøtt for Johan og Henrik i kveldens episode av "Livet i Fagervik".

Samtidig har Johans far, Bernard, blitt bitt av sjekking på nett, mens baker Svante mekker på motorsykkelen sin. Annikas datter Hanna blir dratt mellom kjæresten Torunn og ønsket om å søke på musikkhøyskolen.

Om serien
"Livet i Fagervik" er en varm og humørfylt dramaserie som ble en stor suksess på svensk fjernsyn høsten 2008. Handlingen kretser rundt et advokatkontor på et småsted i Sverige.

Hovedpersonene i serien er den unge advokaten Johan (Henrik Johansson) og hans resepsjonist Annika (Maria Sid). Johan vender tilbake til hjemstedet Fagervik på besøk etter endt utdanning, men oppholdet blir lenger enn planlagt når han må overta driften av farens advokatkontor. Her arbeider også Annika, en voksen kvinne med mye livserfaring og menneskekunnskap.

Johan og Annika har vidt forskjellig bakgrunn, men snart finner de hverandre på flere plan. Sammen utgjør de et uglamorøst radarpar som ordner opp i nabokrangler, skilsmissetvister, avsporede utdrikningslag og ungdom på skråplanet.

SVT går våren 2009 i gang med innspillingen av en ny sesong av serien.

Svensk dramaserie i 12 deler (2008)
Originaltittel: Livet i Fagervik
Basert på en idé av Mikael Syrén og Antonia Pyk
Regi: Harald Hamrell, Kjell Sundvall og Mikael Syrén
I rollene bl.a. Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Ing-Marie Carlsson, Leif Andrée, Johannes Wanselow, Nadine Kirschon, Suzanna Dilber, Hanna Alström og Göran Berlander
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no