Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. september 2001 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Hjertegodt fra Yorkshire

Skuespilleren Nick Berry er tilbake som politikonstabel Nick Rowan. (Foto: Yorkshire Television)
Skuespilleren Nick Berry er tilbake som politikonstabel Nick Rowan. (Foto: Yorkshire Television)
”Med hjartet på rette staden” er tilbake på lørdagskveldene, med den engelske skuespilleren Nick Berry i hovedrollen som politikonstabel Nick Rowan i Yorkshire-byen Aidensfield. Med andre ord litt å varme seg med utover høsten og vinteren.

Den fredelige bonden og predikanten Richard Ealham blir skadet som deltaker i et jaktlag. Alt har ikke foregått etter oppskriften, og politikonstabel Nick får snart mistanke om at det er ugler i mosen.

Andre boller
Samtidig har Aidensfields velkjente lurendreier Greengrass (Bill Maynard) snoket til seg den hemmelige oppskriften på byens berømte boller – The Aidensfield Buns. Det fører til atskillige vanskeligheter for baker Dyson, som har trøbbel nok med sine to rivaliserende sønner. Deres dårlige samarbeidsevner er i ferd med å ødelegge familiebedriften. Nå kaster den gamle baker sitt sterkeste kort: Stopp å krangle, ellers finner vi aldri igjen den hemmelige oppskriften på bollene!

Puben i fare
Borte på Aidensfield Arms har Gina (Tricia Penrose) bak disken fått noe å tenke på: Gamle onkel George står i fare for miste skjenkebevillingen på grunn av sin dårlige helse. Hva skal det bli av Aidensfield dersom stedet blir uten en pub?

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 7 av ”Med hjartet på rette staden”.


Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 8)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Bill Maynard, Derek Fowlds, Juliette Gruber, Tricia Penrose
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Skuespilleren Nick Berry er tilbake som politikonstabel Nick Rowan. (Foto: Yorkshire Television)