Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. september 2013 kl 15.30 Min idrett: Kickboksing

Thea Therese i kamp om VM-tittelen


Thea Therese Vingmark Næss er kanskje verdens snilleste verdensmester i kickboksing. Bortsett fra når hun er i ringen. Når Thea skal forsvare verdensmesterbeltet i en tittelkamp mot russiske Alina Abbyasova, har hun kun slag og spark å gi bort.

Thea har i en alder av 26 år allerede rukket å bli verdensmester og europamester to ganger. Hun har vunnet seks internasjonale titler på rad - en prestasjon ingen har gjort før henne. Men veien til toppen har vært alt annet enn enkel. I ungdomsårene slet hun med spisevegring, noe som var vanskelig både for henne selv og menneskene rundt henne. Treneren Daimi Akin klarte å få henne på rett spor, og med stålvilje og stahet har Thea Therese oppnådd mer enn noen hadde trodd.

Men spørsmålet er - vil hun klare det igjen? Russland er en gigant innen boksing. Mens det i Norge kun er noen få hundre som driver med kickboksing, teller russerne 200 000. Sporten prioriteres høyt, og det satses mye i penger og ressurser for at russerne skal bli best.

Følg kampen – ringside!

På hjemmebane og med et enormt press skal Thea Therese ut i sin kanskje vanskeligste kamp mot en teknisk sterk russer, som også har fordelen av å være et hode høyere enn Oslo-jenta. Men sammen med treneren har hun lagt en plan om hvordan kjempen skal slås. Vil banke russeren som Rocky, eller må hun gi fra seg yndlingsbeltet?

Om serien:
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli verdensmestre. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere idrettsutøvere i verdenstoppen som vi sjelden eller aldri hører noe om. Vi skal treffe en klatrer, en danser, en roer, en gokart- kjører, en kickbokser og en bordtennis- spiller.

For disse utøverne er det viktigste å vinne, selv om de slipper å skrive autografer, selv om de ikke vil bli brukt i reklamer for sjampo og Red Bull, og selv om de kan gå på gata uten å måtte skrive autografer. Hvorfor vil de da bli best? Mens vi følger dem i gulljakten, i deres viktigste mesterskap til nå, får vi innblikk i hva som kreves for å lykkes.

Sendt i oktober 20011.

Egenprodusert dokumentarserie 2011
Produsenter: Jan Fredrik Bjørntvedt & Kim Peder Rismyhr
Produksjonsleder: Martin Leinaas
Prosjektleder: Espen Graff
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 415 06 747 / 23 04 40 64
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 69 000, info@nrk.no