Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. november 2003 kl 21.30 De besatte

Bøkene


"Charlotte" (Paprika Steen) er på lysets side, men hun er frustrert over en usikker tilværelse blant de besatte (Foto: SVT)
Jocke og Håkan befinner seg i Skottland for å lete etter bøkene med profetier. De vil avslutte det som allerede har startet, og bøkene er eneste mulighet de har for å forstå hva som skjer.

De kommer i kontakt med Angus. Han tilhører en av de gamle vekterfamiliene som har beskyttet bøkene mot kirken, flom og brann i flere hundre år.

Dessverre finner de ut at bøkene nylig ble stjålet, men de får et spor. Gangsteren Bob McMan venter på en kjøper i Edinburgh, og Jocke og Håkan finner både han og bøkene. Får de dem med seg?

Frustrert
Anna Lena vender tilbake til kyrne og fosterfaren. Han ser raskt at ikke alt er i orden og at noe plager henne, men klarer hun ikke fortelle ham hva hun har holdt på med. Hun er usikker på hvordan han vil reagere.

Hun klarer imidlertid ikke la være å røpe at hun er forelsket. Hva Jocke tenker, vet hun ingenting om.

Forener seg
Lysets beskyttere holder seg fremdeles samlet på det gudsforlatte stedet. De kommer sakte men sikkert nærmere inn på hverandre, og Marika får seg en ny venn i Åke Svensk. Charlotte derimot er utilnærmelig og har problemer med å se optimistisk på fremtiden. De har alle ofret noe for å forene seg med lysets herskerinne.

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.


Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.no
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97