Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. juni 2009 kl 23.50 Slik er mødre

Den lykkelige familie?

Det å få barn kan være en stor påkjenning for parforholdet.(Foto: NRK-foto)
Det å få barn kan være en stor påkjenning for parforholdet.(Foto: NRK-foto)
Det å få barn kan være en stor påkjenning for parforholdet. Samlivsproblemer og skilsmisse er temaet i femte episode av den danske serien om morsrollen.

Å ta vare på kjæresteforholdet er ikke det enkleste når man har fått barn sammen. Lidenskapen og gløden kan lett forsvinne ut med badevannet, praktisk talt.

Det er noe de fleste av kvinnene som medvirker i serien har erfart. Noen av dem har funnet en vei videre, mens andre har måttet kaste inn håndkleet og sett forholdet gå i oppløsning.

- Det er så mange nye irritasjonsmomenter som oppstår, og jeg har faktisk ofte vært en drittsur kjerring i det siste, sier skuespilleren Lærke Winther.

Om serien
Med stor selvironi og morsomme anekdoter forteller kjente, danske kvinneprofiler om sitt livs største eventyr – å bli mor. Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Blant de 15 medvirkende er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer