Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. april 2003 kl 19.45 Hospitalet

Et sykehus sover aldri

Lille Ida kom til verden ved Fødeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus i januar.  Her med mor og far: Lise Norstrøm og John Erik Jørgensen.  (Foto: Scanpix)
Lille Ida kom til verden ved Fødeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus i januar. Her med mor og far: Lise Norstrøm og John Erik Jørgensen. (Foto: Scanpix)
Det er alltid noen som må ta seg av pasientene som kommer til sykehuset nattestid. I denne episoden av "Hospitalet" møter vi noen av dem. Gjennom unike bilder får vi se noe av det som skjer bak fasaden på Haukeland Universitetssykehus mens vi andre sover.

På Kvinneklinikken tar jordmødrene i mot rundt fem tusen barn årlig. En av dem, Rigmor Furnes, har hjulpet hundrevis av barn til verden, men hun synes underet alltid er like stort. Denne natten har hun tatt seg av et par som skal få sitt andre barn. Det kan ta tid, men Rigmor er en erfaren jordmor, og veileder mor og far fram mot fødselen.

På Radiologisk avdeling tar de bare i mot akutte pasienter om natten. Det blir en hektisk nattevakt for radiograf Mary Bjordal, som må røntgenfotografere pasienter med store magesmerter, vridde knær og mulige hjerteinfarkt. Men det hjelper med en porsjon "sykehushumor" når det røyner på.

Pasienter med alvorlig hjertesykdom må holdes øye med døgnet rundt. På hjerteovervåkningen følger sykepleierne med pasientene sine via avanserte elektroniske systemer. De kjemper for å få plass til pasientene, som helst ikke skal ligge i korridoren…

Om "Hospitalet"
På enorme Haukeland Universitetssykehus i Bergen blir rundt 150.000 pasienter behandlet hvert år. Her arbeider rundt 600 leger og 3.000 pleiere. NRKs filmteam har fått tilgang til steder på sykehuset der få andre utenforstående har sluppet til. Dokumentarføljetongen "Hospitalet" i åtte episoder gir derfor et unikt innblikk bak fasaden på et stort, moderne sykehus.

NRK Hordaland
En dokumenterføljetong i 8 episoder.
Regissør: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 90158212,
Anne Marie Kvassheim