Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. februar 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 28. februar kl 19.30
Puls

Ikke sving kosten for raskt i vinterferien

Vinterferien er i gang, og kanskje er du en av dem som skal tilbringe ferien på hytta. Før du finner fram feiebrettet, er det en ting du bør vite. Finner du muselort bør du la den ligge, ellers kan du risikere å få musepest.

Har det vært ubudne gjester på besøk, bør du altså la feiebrettet ligge. Da minsker du nemlig risikoen for å få musepest. Det er en sykdom som kan gi deg kraftige magesmerter, høy feber og i verste fall akutt nyresvikt. I Puls i kveld gir Helene Sandvig deg rådene for å unngå smitte.

Behandling av spedbarnskolikk
Å behandle spedbarnskolikk hos kiropraktor er langt mer effektivt enn å gi barna medisiner. Det viser i alle fall resultatene fra en ny dansk studie. Kritikerne er imidlertid ikke like sikre på den danske studien og innvender at det er vanskelig å trekke bastante konklusjoner. Snart ventes også resultatet norske forskere har gjort i samme studie, og i mellomtiden ser Puls på hva kiropraktikeren egentlig gjør med spedbarna.

Deprimert eller bare litt deppa?
Skuespiller Tone Ringen kommer på besøk til Helene Sandvig for å snakke om hvordan hun har opplevd depresjon, og hvordan hun har kommet seg ut av den igjen. Deretter gir huspsykiater Finn Skårderud en forklaring på hvilke symptomer som kjennetegner en depresjon, og råd om hvilken behandling som er best.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig

Pressekontakt: Anne Bekkevold 23 04 89 56