Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. mai 2008 kl 19.55 Faktor: Den rike onkelen

Med rake rør til idretten


Rogalendingen Tore Christiansen (45), mangemillionær innen rør-bransjen og ishockey-entusiast, er den rike onkelen med rake rør inn i bl.a. ishockey-klubben Stavanger Oilers.

Han har tjent seg søkkrik på å selge rør til oljeindustrien. For fire år siden reddet Christiansen ishockeyklubben Stavanger Oilers fra konkurs. Den ambisiøse eieren har siden åpnet lommeboken på vidt gap for å skape landets beste ishockeyklubb.

Men selv med landets desidert høyeste budsjett gikk ikke årets sesong etter planen. I "Faktor" følger vi tett en sesong med dyre spillerkjøp, omstridte trenerbytter og svake resultater.

Mange sysler
Engasjementet til Christiansen begrenser seg ikke bare til rør og ishockey. Han er også sponsor i flere fotballklubber, er sterkt engasjert i integrering av yrkeshemmede og driver fotballagentbyrå sammen med Jim Solbakken og Ole Gunnar Solskjær.

Hus til norske spillere
I programmet blir vi med til Manchester. Der har agentbyrået kjøpt hus til unge norske spillere som drømmer om en framtid i engelsk toppfotball. Og vi blir med på mesterligakamp i Tore Christiansens egen VIP-boks på Old Trafford. Du får også se at rørhandleren jobber tett med Ole Gunnar Solskjær og blant annet sitter i komiteen som planlegger testemonial-kampen der den norske stjernen skal hylles.

Gründer utenfor allfarvei
Tore Christiansen har tjent sine millioner som eier av rørgrossisten SFF. Selskapet har i løpet av 16 år vokst til Nordens største leverandør av rør til oljeindustrien, og har nå avdelinger i åtte land på fire kontinent.

Christiansen har hele tiden markert seg som en annerledes gründer, og viser dette blant annet ved å satse sterkt på integrering av personer med redusert arbeidsevne. Hele 20 prosent av arbeidstokken er rekruttert via alternative kanaler.

Hva er det som driver den rike onkelen? Er det et jag etter suksess på alle arenaer og behovet for et godt omdømme? Eller er det et ekte og ærlig samfunnsengasjement?

Produsert av NRK Program riks, Rogaland (2008)
Programansvarlig: Øystein Ellingsen, mobil 92697557
Redaktør i Faktor: Oddbjørn Rosnes, mobil 4781 5458
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside