Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. juli 2002 kl 23.15 Sang til moderne kvinner: Moderne kvinner

En hyllest til moderne kvinner

Inger Ulleberg startet ny karriere som maler og dikter etter at hun gikk av med pensjon. Foto: John-John Bruseth)
Inger Ulleberg startet ny karriere som maler og dikter etter at hun gikk av med pensjon. Foto: John-John Bruseth)
”Sang til moderne kvinner” er en hyllest til moderne kvinner som har gjort selvstendige valg for hva de vil med livet sitt. Gjennom seks programmer møter vi 13 sterke kvinner, de fleste bosatt i ”Den grønne dalen” ved Numedalslågen. Først ut er Irmelin Drake som forsker på kvinner i arbeidslivet, og Inger Ulleberg, maler og dikter.

Initiativet til serien kom fra filmprodusent John-John Bruseth som er bosatt ved Larvik. Han har portrettert de 13 kvinnene i samarbeid med kommunene langs Numedalslågen i ”Den Grønne Dalen”. 11 av dem bor i ”Den Grønne Dalen”, som ønsker å markere seg som en region med muligheter for spennende, varierte og gode liv for moderne kvinner.
Formålet med fjernsynsserien er å inspirere kvinner – og også menn – til å følge sin indre stemme og gjøre de valg som føles riktige for en selv, selv om en vil møte motbør fra omgivelsene.

Menneskene bak serien
Numedalsutvikling BA har vært hovedprodusent, prosjektleder Kjetil Heitmann, tlf. 32 74 65 66, mobil nr. 90 91 98 60

John-John Bruseth | Alle Tiders Film og TV er idéhaver, medprodusent, regissør og musikkansvarlig, mens Eirik Kaasa Eliassen har vært utøvende produsent.

For nærmere informasjon om fjernsynsserien kan regissør John-John Bruseth kontaktes på telefon 97 09 89 14. For nærmere informasjon om Den Grønne Dalen kan koordinator Ellen Korvald kontaktes på tlf. 32 76 06 52.

Oppdatert informasjon om kvinnene og deres valg vil ligge på www.gronndal.no etter at den enkelte episode er sendt.

Første program: ”Moderne kvinner”
Den moderne kvinne er et multi-menneske som prøver å hente det beste fra karriere og det beste fra familieliv. Vi møter Irmelin Drake som forsker på kvinner i arbeidslivet. Irmelin har sammen med familien bosatt seg landlig, og arbeider dels fra kontor i hagen, dels fra ”hytte i byen”. Som moderne kvinne forsøker hun å leve opp til sine egne forventninger om å være en god småbarnsmor, karrierekvinne, hustru og venninne.

Vi møter også Inger Ulleberg som startet en ny karriere som maler og dikter da hun gikk av med pensjon. Livet etter de fylte 60 byr på mange muligheter, nesten så mange at tiden ikke streker til. Men det gjelder å ta en ting av gangen. Neste prosjekt er å bli antatt på Drammen malerklubbs høstutstilling.


Kontaktperson programinnkjøp: Gunilla Gaarder(tlf. 23 04 93 64)
Kontaktperson, ekstern info: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)

LENKER
  • www.gronndal.no