Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. desember 2000 kl 20.15 Soria Moria

Soria Moria (ttv)


NRK1 søndag 17. desember kl 20.15
Soria Moria (11:36)

Bygdesladder om Ida og Magnus

Ida har alltid gått sine egne veier og skilt seg ut fra resten av folket i bygda. Nå er hun gjenstand for mer folkesnakk enn noen gang. Indignasjonen er stor over at hun har et åpent forhold til Magnus enda hun ikke er skilt fra Lille-Erling.

Etter all motgangen har Magnus sagt opp jobben på Soria Moria. Han prøver å forklare situasjonen for sønnen Lars, men han vil overhodet ikke høre snakk om å flytte.

Men det skjer også hyggelige ting i kveldens episode: Magnus og Håvard blir endelig forsonet. Som et bevis på deres nye vennskap tar Håvard med Magnus til sitt hemmelige fiskested. Og Lars og Burre lykkes endelig i sin kampanje for å få Maria til å begynne på skolen der de går.

Om serien
NRK Dramas nye storsatsing tar oss inn i en verden der menneskene og naturen står i sentrum. \"Soria Moria\" er en familieserie i 36 deler som skal gå på søndager helt fram til jul neste år. Hver episode er på 45 minutter og rommer en avsluttet historie, selv om det er visse tråder som følges gjennom hele serien.

Handlingen utspiller seg på pensjonatet Soria Moria, et kråkeslott ved en innsjø i skogen. Hit kommer den tidligere politimannen Magnus (Henrik Mestad) med sin sønn Lars (Erik Nøst Nodland). Stedet er i flere tiår drevet av den første eierens datter, Ragnhild (Marit Østbye), og hennes mann Håvard (Ivar Nørve). Men arvingen Lille-Erling (John Sigurd Kristensen) selger det til et tysk firma, som igjen ansetter Magnus som bestyrer.

Ida (Anne Ryg) bor på bruket Finnbu sammen med sin utviklingshemmede bror Trosten (Per Christian Ellefsen) og datteren Maria (Tuva Norum). Ida er fortsatt gift med Lille-Erling selv om de ikke har levd sammen på mange år.

Andre sentrale skikkelser i serien er den unge Silje (Tove Heyerdahl) som er ansatt på Soria Moria, kjæresten hennes Kent André (Mads Jørgensen) og hans bestemor Inga-Lill (Bab Christensen). Vi møter dessuten Tone Danielsen i rollen som bygdas lensmann, Svein Erik Brodal som ordføreren og Sverre Solberg som det tyske firmaets norske representant.

Innspillingen
Opptakene til \"Soria Moria\" startet i midten av september i fjor og vil fortsette fram til desember i år. Store deler av opptakene gjøres utendørs under skiftende årstider ved Semsvannet i Asker, i Maridalen og i Nordmarka. Huset i skogen serien heter i virkeligheten Villa Fredheim og ligger ved Krøderen i Buskerud. Studiointeriørene er bygd opp i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 søndag kl 20.15

Serie fra NRK Drama (2000)
I rollene: Henrik Mestad, Erik Nøst Odland, Ivar Nørve, Marit Østbye, Anne Ryg, Tuva Norum, Per Christian Ellefsen, Tove Heyerdahl, Mads Jørgensen, Bab Christensen, John Sigurd Kristensen, Sverre Solberg og Tone Danielsen
Idé og opplegg: Jesper Halle, Andreas Markusson og Bitte Monn-Iversen
Manus: Jesper Halle, Andreas Markusson, Peder Udnæs, Bror Hagemann, og Nils Fredrik Dahl
Regi: Petter Fastvold, Christian Brym, Eli Skolmen Ryg, Berit Nesheim, Per Bronken, Tor M. Tørstad og Sirin Eide
Musikk: Egil Monn-Iversen
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Magnus (Henrik Mestad) og Håvard (Ivar Nørve) blir forsonet i kveldens episode av \"Soria Moria\". (NRK-foto: Ole Kaland)