Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. november 2000 kl 22.55 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 15. november kl 22.55
Detektimen: Drapsalarm (7:24)

En overrenslig seriemorder

Et lokalsamfunn sjokkeres av en rekke drap på unge kvinner. Det merkelige er at alle de drepte er blitt renvasket og dandert med en blomst. Etterforskerne Tessa og Steve får igjen en vanskelig mordgåte å løse.

Kveldens detektime fra Australia åpner med at unge Sarah Lovatt på vei hjem i kveldsmørket blir overfalt og kloroformert. Umiddelbart før hun mister bevisstheten går et gjenkjennelsens uttrykk over ansiktet hennes.

Når Sarah blir funnet, er hun død. Hun er blitt druknet i et badekar, og liket er renvasket og desinfisert. En ung konstabel, Phillip Bryce, var den som oppdaget den drepte. Han hadde tatt seg en nattlig spasertur fordi han ikke fikk sove, og han er åpenbart sjokkert av det som har hendt.

Nå viser det seg at flere unge kvinner er blitt myrdet på samme måte, og pressen begynner å bli utålmodig. Lokalsamfunnet forlanger at politiet finner frem til den gale morderen. Etterforskerne heller etter hvert til den oppfatning at morderen må lide av såkalt OCD, obsessive compulsive disorder, det vil si tvangstanker som kan føre til tvangshandlinger. Overrenslige mennesker med vaskemani er typiske for OCD.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.55
Tidligere sendt NRK1 21.5.99

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 46 (anna- marie.normann@nrk.no)