Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mars 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Den store kjønnskampen

Petter W. Blichfeldt Schjerven slår et slag for mannekampen i kveld (Foto: Rubicontv)
Petter W. Blichfeldt Schjerven slår et slag for mannekampen i kveld (Foto: Rubicontv)
Etter et par ukers fravær fra tv-skjermen er Petter W. Blichfeldt Schjerven klar for å kaste seg inn i diskusjonen om likestilling. I kveld blir det kvinnekamp og mannskamp – hva nå enn det kan være…

Hva er egentlig feminisme? Og hvem er det som er feminister? Vi møter Gerd Von Der Lippe som i 1972 satte Idretts-Norge på hodet ved å delta i et løp som bare var for menn.

Samtidig snakker noen om mannskamp. Hva er egentlig det? Petter leter etter mannlige forbilder for barna, men finner ingen.

Kjønnsforskeren Jørgen Lorentzen forteller oss at også menn blir utsatt for diskriminering, men at dette sjelden blir pratet om. Petter tar saken og setter fingeren på mannens problemområder.

Trossamfunn
Etter flere års iherdig kvinnekamp ble likestillingsloven vedtatt i 1978. Den skal gjelde overalt, for alle mennesker, hele tiden. Bortsett fra ett sted. Innad i trossamfunn.

Hvorfor er det sånn, og på hvilken måte forholder ulike religioner seg til dette? Likestillingsombud Beate Gangås forteller om deres jobb for å få unntaket fjernet.

Programmets par, Eva og Adam, løper om kapp og diskuterer hvem som er det sterkeste kjønn.

Om serien
I Petter W. B. Schjervens nye programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn.
For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og siden gjennomgår et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no