Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. oktober 2004 kl 23.45 Migrapolis: Alder ingen hindring

Nye utfordringer

Sadiq Masih Bhatti. (NRK-foto)
Sadiq Masih Bhatti. (NRK-foto)
Noen møter alderdommen fulle av pågangsmot og vilje til å takle nye utfordringer. Vi blir kjent med noen av dem i Migrapolis i kveld.

Sadiq Masih Bhatti hadde ikke forestilt seg at alderdommen skulle bli som den ble. Da barna flyttet hjemmefra, innså han at han ikke kom til å ha den tradisjonelle storfamilien rundt seg de siste årene av livet.

En dag da Sadiq var alene hjemme fikk han et illebefinnende, og ble redd for at han ikke behersket norsk godt nok til å gjøre seg forstått overfor legene. Etter den episoden begynte han på norskundervisning, og nå har han og kona akseptert at de får gjøre det beste ut av situasjonen på egen hånd.

I toppform
Kofi Barry er i storform. Han trener ofte sammen med sønnen sin, og har ingen planer om å slutte. For Kofi er det avgjørende for helsa å holde seg i form, og han mener at flere burde gjøre som han, også når man blir eldre. Om ikke lenge skal han gå av med pensjon, og da planlegger han å ta med seg kona si, Anne Karin, til Ghana for å tilbringe den siste delen av livet der. Eldre har en helt annen status i Ghana enn her i Norge, mener Kofi.

Voksen kjærlighet
Rosi Løvdal møtte sin store kjærlighet i voksen alder, og ble med ham til Norge. En ubehagelig overraskelse dukket opp da hun bosatte seg her. Hun var blitt nokså gammel i forhold til det norske arbeidsmarkedet, og hadde liten sjanse til å få seg jobb her. Rosi Løvdal begynte en ny karriere som kunstner. Livet blir stadig bedre, skal vi tro Rosi, og best av alt er forelskelsen i nordmannen Helge.

– Forelskelsen er annerledes, men det oppleves mye flottere når man er voksen, sier Rosi.

Flerkulturelt magasin fra Program Oslo, Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside