Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. april 2006 kl 23.30 Nattkino: Arlington Road

Når naboene ikke er de du tror

Michael Faraday (Jeff Bridges).
Michael Faraday (Jeff Bridges).
"Arlington Road" er en intens thriller der en mann får mistanke om at naboene ikke er det de ser ut til å være. Og hemmeligheten deres kan være dødelig.

Michael Faraday (Jeff Bridges) er en college professor hvis kone, som var FBI-agent, ble myrdet av en høyreekstrem terrorgruppe. Nå må han oppdra sønnen på ni år alene. En dag redder han livet til en gutt han ser på gaten. Det viser seg at han er naboenes sønn.

Foreldrene til den skadde gutten, Oliver og Cheryl Lang (Tim Robbins og Joan Cusack), er naturligvis svært takknemlig for det Michael har gjort, og snart blir de to familiene venner. Michael er nyinnflyttet i nabolaget med sin sønn og sin nye kjæreste Brooke Wolf (Hode Davis). Michael klandrer FBI for sin kones død, men har fortsatt god kontakt med sin kones kollega, FBI-agenten Whit Carver (Robert Gossett). Som en del av sorgarbeidet underviser Michael et kurs i "amerikansk terrorisme" på det lokale universitetet.

Alt virker fredelig i Arlington Road, men en dag mottar Michael ved en feil et omadressert brev til naboens gateadresse. Problemet er at navnet ikke er Lang. Når det etter hvert dukker opp flere slike omadresserte forsendelser, begynner Michael å få mistanke om at naboen lever under et falskt navn. En mystisk plantegning på naboens kjøkkenbord forsterker mistanken om at noe ikke er som det burde være. Michael begynner å grave i naboens fortid, og gjør flere sjokkerende oppdagelser.

Han får snart grunn til å angre på at han i det hele tatt ble kjent med naboen sin…

Om filmen
Filmen serverer en tankevekkende konspirasjonsteori der virkelige hendelser, som bombingen av den føderale bygningen i St. Louis, er flettet inn i handlingen på en finurlig måte.

Amerikansk thriller (1999)
Originaltittel: "Arlington Road"
Med: Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davis, Robert Gossett
Regi: Mark Pellington
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78