Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mars 2011 kl 20.55 Det må jeg gjøre før jeg dør

Den bortadopterte sønnen


Da Margit Lømo fra Oslo som ung kvinne fødte en gutt, måtte hun gi ham fra seg. Faren hadde nemlig truet med å drepe henne og barnet dersom hun kom hjem med en lausunge. I dag har hun kun ett ønske: Å se sin sønn før hun dør. I kveld får vi vite om drømmen går i oppfyllelse.

-Noen ganger hører du historier du nesten ikke tror er sanne, sier programleder Tore Strømøy.

Margit Lømos livshistorie er en sånn. Det er en historie om en vond barndom og en voldelig far, om sønnen hun måtte gi fra seg og om en sjalu venn som prøvde å ta livet av henne. For etter et knivangrep var Margit død i 8 minutter, før hjelpemannskapene i ambulansen fikk liv i henne igjen.

Etter denne hendelsen har hun slitt med helsen, og da legene fortalte henne at hun kunne dø om hun ble alvorlig syk en gang til, kom tankene på ungdommen tilbake: Margit fikk sin sønn da hun var 19 år, faren truet med å drepe henne, noe hun ikke hadde grunn til å betvile at han ville gjøre. Det var han troendes til.

Ro i sjelen
Margit var den første som tok kontakt med "Det må jeg gjøre før jeg dør"-redaksjonen. Hennes bønn til Tore var om han kunne prøve å finne sønnen, slik at hun kunne få vite hvordan han har det i dag. Bare da kunne hun få ro i sjelen.

I kveld får vi høre Margits historie, og se om Tore klarer å oppfylle hennes største ønske i livet.

Åge Aleksandersen
I dette siste programmet i serien møter vi også norsk rocks gudfar, Åge Aleksandersen. Han snakker om forventningspress, noe Åge vet det meste om. Og sånt kan det jo også bli en sang av!

Om serien
Tore Strømøy fikk over tusen svar den gangen da han bad publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham. I ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres drømmer. I serien møter vi disse personene. Vi blir også kjent med spennende mennesker som snakker om forskjellige sider av livet.

Egenproduksjon 2010
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf: 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900