Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. september 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Gudstjeneste med Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir i Nordstrand kirke


Oslo Gospel Choir holder stand på platelistene både i inn- og utland. Nå presenterer de en spesiell messe for det nordiske TV-publikum.

«Credo» var navnet på platen som Oslo Gospel Choir presenterte i fjor høst. Musikken er skrevet av korets faste dirigent, Tore W Aas og følger kirkens liturgiske ledd.

Kanskje blir dette musikk som blir vanlig i mange norske kirker i framtida? Nå får iallfall TV-publikum en smakebit gjennom denne gudstjenesten fra Nordstrand kirke.

Populære
Oslo Gospel Choir har lenge hatt en spesiell stilling hos platekjøpere både i Norge, Europa og Amerika. Koret var faktisk den norske "artisten" som solgte flest plater på 90-tallet. De er fremdeles populære i mange land, i Norge utmerker de seg ikke minst med årlige, utsolgte julekonserter.

Stadig utvikling
Dirigenten Tore W Aas har helt siden starten i 1988 utviklet Oslo Gospel Choir videre. Ensemblet omtales som "stilsikkert" og "samstemt", og har først og fremst blitt kjent for gospel med høy kvalitet.

Musikken i "Credo" representerer en mer liturgisk retning for ensemblet, men også denne platen fikk gode kritikker, da den kom i 2009.

Denne TV-gudstjenesten, som er fylt av Oslo Gospel Choirs musikk, ledes av kapellan Silje Kivle Andreassen, og sendes både i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumssevice, tlf 815 65 900