Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. mars 2012 kl 20.15 Min idrett: Kunstløp

Tvillinger og konkurrenter åpner.


To søstre. Én plass i EM. Tvillingene Anne Line og Camilla er prikk like og verdens beste venner, men kjemper mot hverandre. De er først ute i den nye sesongen av "Min idrett".

Det de begge kjemper for er en plass i Europamesterskapet i kunstløp i England. Der er det bare plass til én av dem. Kun én norsk utøver får delta i EM, og uttaket skal skje under NM i Trondheim.

Bestevenner og konkurrenter
18 år gamle Anne Line og Camilla Gjersem er Norges beste kunstløpere og jobber hardt for å nå målene sine. De har delt tykt og tynt siden de ble født. Men i høst flyttet Anne Line til Malmø for å få bedre treningsforhold og ny trener, mens Camilla ble værende hjemme i Asker.

Til nå har Anne Line vært den beste av tvillingene, men i fjor ble hun operert i foten og har brukt lang tid på å trene seg opp igjen. Samtidig har Camilla gjort store fremskritt, og nå er de jevngode.

Til NM i Trondheim kommer også Anine Rabe, en konkurrent som også har hatt god framgang. Alle tre må gå opp mot sitt beste for å vinne EM-plassen. Det blir en usedvanlig jevn og spennende kamp om den gjeve billetten til Europamesterskapet.

Om serien
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli best på sitt felt. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere dyktige idrettsutøvere som man sjelden hører om. I denne andre sesongen av "Min Idrett" skal vi treffe to kunstløpere, en langrennspigger, en som driver med snøscootercross, Norges eneste biljardmester og en som driver med hundekjøring.

For disse utøverne er det viktigste å vinne, selv om de slipper å skrive autografer, selv om de ikke vil bli brukt i reklamer for sjampo og Red Bull, og selv om de kan gå på gata uten å måtte skrive autografer. Hvorfor vil de da bli best?


Egenproduksjon NRK Sporten
Prosjektleder: Espen Graff
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske Tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, tlf: 815 65 900