Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. desember 2001 kl 18.30 Eva og Adam

Å være eller ikke være sammen

Adam begynner å merke at teateret tar mer og mer av Evas tid. Han synes Eva tilbringer altfor lite tid med ham, og i kulissene lurer teater-Sebastian.

Adam vil så gjerne gå på marked i byen sammen med Eva, men hun har ikke tid. Hun må øve på teateret. Adam blir sjalu, ikke bare på teateret, men også på Sebastian som Eva tydeligvis har funnet tonen med. At han selv går tur sammen med Mia og hunden hennes, tenker han ikke over...

Om serien
Hver dag frem til 1. nyttårsdag blir det gjensyn med 12-åringene Eva og Adam og deres venner. Denne svenske serien for barn og ungdom er en øm og morsom skildring om den første kjærligheten, en skildring den yngre garde av norske seere tydelig satte pris på da de møtte de to turtelduene for første gang på NRK våren ifjor.

8 av 10 seere i målgruppen 9-13 år fulgte den gangen ”Eva og Adam”, som allerede da kunne vise til både en dramapris og barnejuryens spesialpris ved den nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.

"Eva og Adam" startet som en populær tegneserie i et ungdomsblad. Forfatterne Måns Garthon og Johan Unenge, som også har skrevet manus til tv-serien, har gitt ut bøker og hele tegneseriealbum om de to turtelduene.


En svensk dramaproduksjon
I hovedrollene: Ellen Fjästad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman og Pablo Martinez.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53