Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. mars 2009 kl 19.30 Ut i nærturen - vinter

Walkabout på Ringerike

Nils Wærstad tar Elin Helgheim med på nærtur i Røyse på Ringerike. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
Nils Wærstad tar Elin Helgheim med på nærtur i Røyse på Ringerike. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
"Ut i nærturen", NRKs løft for turgåing og naturglede, ble lansert sist høst. I kveld byr Elin Helgheim på en vinterutgave der hun blir med Nils Wærstad, kjent som halvparten av Nils & Ronny, på en liten walkabout i hans nærområde.

I "Ut i nærturen" blir kjente personer utfordret av Elin Helgheim til å vise seerne sine favorittruter. Hennes turkamerat denne gangen, Nils Wærstad, har vært verden rundt og laget utallige reiseprogrammer. Likevel oppdager han stadig noe nytt på nærtur bak huset sitt i Røyse på Ringerike.

Rett som det er tar Nils en liten walkabout på de snødekte kornåkrene i hjembygda. Uten skiturer blir han rett og slett deppa og irritert. Men med snobbete turmat i sekken, er lykken innen rekkevidde på nærtur i "Nordens Toscana".

Smøretips fra OL-mester
Programleder Elin Helgheim er helt klar over at hun som alle andre nordmenn er født med ski på beina. Likevel lot hun seg begeistre av tips og triks fra en reddende engel – Inger Helene Nybråten, en av Norges mestvinnende skiløpere på 80-og 90-tallet. VM- og OL-mesteren viser at det er lettere enn du tror å komme seg ut på tur!

Naturprogram fra NRK Hordaland (2009)
Programansvarlige: Elin Helgheim og Thomas Hellum
Redaktør: Terje Dale
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900