Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. mars 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Revolte på Galactica

Cylonen Sharon (Grace Park), stridens eple i
Cylonen Sharon (Grace Park), stridens eple i "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
En sivil person om bord på Galactica-flåten gjør opprør gjennom å ta regjeringsmedlemmer og militære offiserer som gisler.

Gisseltakeren, en kvinne, framsetter et krav som virker både uforståelig og mistenkelig. Hun vil ha utlevert cylonen Sharon.

Seshas grunngiving
Sesha som gisseltakeren heter, mistet sin mann i et angrep fra cylonene for noen uker siden. Hun er helt ute av seg ved tanken på at cylonen Sharon holdes kunstig i live om bord på Galactica. At Sharon forsyner kommandør Adama med "hemmeligheter" om cylonene, synes Sesha er helt forkastelig.

Hun er overbevist om at Sharon manipulerer Adama. Likeså at cylonen fører Galactica og de andre romskipene i avgrunnen.

Shesa har tre sympatisører med seg i aksjonen. Hennes krav er enkelt. Hun vil ha Sharon framstilt og henrettet. Ellers må gislene dø. Blant dem er kommandørens sønn, Lee Adama.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Sacrifice
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail:
info@nrk.noLENKER
  • Les mer