Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. juni 2007 kl 21.00 Hovedscenen: Svanesjøen fra St. Petersburg

Svanesjøen fra Marinskij-teatret

Prima ballerina Uljana Lopatkina og Danilo Korsuntsev i Svanesjøen framført av Marinskij-balletten i St. Petersburg. (Foto: EBU)
Prima ballerina Uljana Lopatkina og Danilo Korsuntsev i Svanesjøen framført av Marinskij-balletten i St. Petersburg. (Foto: EBU)
På tide at Vesten kommer til Russland og produserer Tsjaikovskij? Selv var Tsjaikovskij den første russiske komponist som ble tatt imot med åpne armer i Vest-Europa. Og i fjor fraktet BBC sitt beste utstyr og sine beste fagfolk til St. Petersburg for å produsere Svanesjøen for fjernsyn.

I forhold til den popularitet suitene fra Tsjaikovskijs ballettmusikk har oppnådd, blekner nesten alt annet av klassisk musikk. I denne BBC-produksjonen av Svanesjøen fra Marinskij-teatret i St. Petersburg dirigerer Valery Gergijev orkestret, koreografien er Marius Petipa og Lev Ivanovs (1985) og regien er ved Konstantin Sergejev.

Atmosfærisk, komplett
Det finnes ikke mange komplette innspillinger av Tsjaikovskijs ballettmusikk. Her får vi Svanesjøen med hele sin atmosfæriske musikk.

Og de skjønneste og mest dramatiske ballettscener – i slottsparken, ved innsjøen i en midnattstime, på slottsball og til sist ved sjøens bredd.

Programmet er sendt tidligere.

Sveitsisk musikkprogram (2007)
Originaltittel: Swan Lake
Produsert av: EBU / The European Broadcasting Union
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no