Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 5. februar 2009 kl 23.10 House

Hva er et liv verdt?

Doktor House (Hugh Laurie) behandler en dødsdømt fange (LL Cool J). Foto: Universal/NBC
Doktor House (Hugh Laurie) behandler en dødsdømt fange (LL Cool J). Foto: Universal/NBC
En etisk debatt oppstår da behandlingen av to pasienter settes opp i mot hverandre – en kreftsyk kvinne og en dødsdømt fange. Hvem er mest "verdig" behandling?

En dødsdømt fange spilt av LL Cool J, kollapser etter å ha hallusinert kraftig. Doktor House er mer enn ivrig etter å ta på seg dette tilfellet – dels fordi det er et vanskelig kasus – dels fordi det er "kult".

Doktor Cameron protesterer og nekter å behandle mannen. Hun mener de bør vie tiden og ressursene på en kreftsyk kvinne som er mer "verdig" behandling. Det reiser spørsmålet om ett liv er mer verdt enn et annet?

Omstilling
Doktor House og Stacy Warner går fortsatt igjennom en tilvenningsperiode etter hun begynte å jobbe på sykehuset. Gnisningene og spenningene er til å ta og føle på.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.
Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.


Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Acceptance
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no