Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. juni 2007 kl 21.35 Skygger

Dramatiske dager

Zoe Reynolds (Keeley Hawes) får en utfordrende oppgave i kveldens episode av Skygger (Foto: BBC)
Zoe Reynolds (Keeley Hawes) får en utfordrende oppgave i kveldens episode av Skygger (Foto: BBC)
Agenten Toms kjæreste og datteren hennes er fanget i huset hans. De vet at en bombe vil gå av når som helst. Men når det først smeller skjer ikke alt som først forutsett.

Vi er kommet til sesong 2 av den britiske spenningsserien om de hemmelige agentene. Og historien starter der vi slapp sist torsdag. Tom Quinn er fanget på utsiden av sitt eget hus, forhindret i å gjøre noe som helst for å redde kjæresten Ellie og hennes datter Maisie. Bomben som er plassert i hans bærbare PC på innsiden av huset er i ferd med å telle ned.

Men når det først smeller er det på et helt annet sted, nemlig ved det irske konsulatet.

Agentene får likevel ikke tid til å prioritere bomben. De har fått beskjed om at den serbiske krigsforbryteren Miroslav Gradic er sett i landet. Gradic er trolig kommet for å hevne drapet på sine to sønner, som ble drept i et NATO-angrep. Agenten Zoe blir sendt undercover for å spore opp Gradic og finne ut hvem som er hans hemmelige budbringer.

Like etter skjer det nok en eksplosjon på en topp hemmelig militærbase. Har de ulike eksplosjonene rundt om i London en sammenheng med hverandre - og har Gradic hatt en finger med i spillet hele tiden?

Om serien:
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste (MI5). Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Spooks (sesong 2)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Peter Firth (Harry Pierce), Nicola Walker (Ruth Evershed), Natasha Little (Vicki Westbrook), Shauna MacDonald (Sam Buxton) og Jenny Agutter (Tessa Phillips).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no