Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. september 2009 kl 20.05 Elixir

Brodder er den nye rocken

Finn Bjelke setter seg på bakbeina når Ingrid Kristiansen foreslår å sette brodder på joggeskoene. (Foto: Mastiff)
Finn Bjelke setter seg på bakbeina når Ingrid Kristiansen foreslår å sette brodder på joggeskoene. (Foto: Mastiff)
Radiofantomet Finn Bjelke har satt seg som mål å løpe Sognsvann rundt uten å stoppe. Han ønsker å gå fra å være en utrolig utrent tjukkas til å bli en panterlignende atlet. Men en panter bruker da vel ikke brodder?

Finn får hjelp av løpedronning Ingrid Kristiansen til å finne riktig fottøy. Men da det blir foreslått brodder på joggeskoene, blir Finn redd for imaget. Etter å ha gått en runde rundt et islagt Sognsvann faller han likevel til ro med at brodder er den nye rocken.

På reisefot
Henriette Bruusgaard har som mål å gå en diplomkamp i boksing. I kveld reiser hun til Berlin for å trene med Cecilia Brækhus og gjennomfører noe hun aldri har klart før. Kjetil André Aamodt har tatt med seg skuespiller og elev Trond Espen Seim til verdenscup-åpningen i Sölden i Østerrike – for å få inspirasjon og for å stå på ski. Anne Rimmen og Abid Raja har gått til anskaffelse av personlig trener for å klare å henge med sine trenere, henholdsvis skikongen Bjørn Dæhlie og golfesset Per Haugsrud.

Om serien
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. Målet med serien er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene. I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot det sportslig målet som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang.

Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge trener skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch. Komiker Jonna Støme bestemmer seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener, Ådne Søndrål. Radiofantomet Finn Bjelke overbeviser Ingrid Kristiansen om at det er et mål nok i seg selv å bare komme seg rundt Sognsvann. Henriette Bruusgaard går i bokseringen med Cecilia Brækhus som trener.

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900