Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. desember 2008 kl 20.15 Julekonsert med Sissel og The Mormon Tabernacle Choir

Sissels amerikanske juleeventyr

Sissel er frontfigur i den tradisjonsrike julekonserten med The Mormon Tabernacle Choir. CD-innspillingen derfra topper de klassiske salgslistene i USA. (Foto: PBS)
Sissel er frontfigur i den tradisjonsrike julekonserten med The Mormon Tabernacle Choir. CD-innspillingen derfra topper de klassiske salgslistene i USA. (Foto: PBS)
Sissel Kyrkjebø var i fjor frontfigur i den tradisjonsrike julekonserten til The Mormon Tabernacle Choir and Orchestra. Nå viser NRK konserten igjen i opptak fra Salt Lake City, Utah.

Den årlige julekonserten med The Mormon Tabernacle Choir er blant de mest sette juleprogrammene på amerikansk tv. Hvert år presenteres store solister på denne konserten, og i 2007 var det Sissel Kyrkjebø som var frontfiguren.

Høydepunkter i kø
Både musikalsk og visuelt beskrives konserten som en gripende affære, som byr både på klassiske perler og nyere materiale.

Blant høydepunktene er Sissels tolkning av "In the Bleak Mid-Winter" og "Mit hjerte alltid vanker", og hennes framføring av juleevangeliet. Flere av sangene er arrangert av komponisten Kjetil Bjerkestrand.

Opptakene vi får se er gjort i løpet av fire utsolgte konserter for til sammen 80.000 tilskuere i mormonernes hovedstad Salt Lake City.

Amerikansk institusjon
Det verdensberømte koret The Mormon Tabernacle Choir med 360 sangere er en institusjon i USA. Koret holder rundt 75 konserter i året, og har blitt tildelt både platina- og gullplater for mange av sine innspillinger.

Orkestret, Orchestra at Temple Square, ble dannet i 1999 og har siden opparbeidet seg et ry som et av landets beste symfoniorkestre.

Rundt 50 dansere fra Utah Department of Ballet medvirker i forestillingen, som ledes av dirigentene Craig Jessop og Mack Wiberg.

Konsertopptak fra Salt Lake City, USA
Produksjon: KUED Salt Lake City for PBS
Kontaktperson, Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer