Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. august 2002 kl 23.30 Landsbylegane

Vakkert landskap, mørke skyer

Joanna (Haydn Gwynne), Andrew (Gary Mavers) og Sam (Joseph Millson) - tre velkjente fjes i
Joanna (Haydn Gwynne), Andrew (Gary Mavers) og Sam (Joseph Millson) - tre velkjente fjes i "Landsbylegane". (Foto: Carlton International)
Legene Andrew, Sam og Joanna arbeider i idylliske omgivelser i den engelske landsbyen Cardale. Men mørke skyer samler seg, og alle tre får hendene fulle av problemer i denne episoden av ”Landsbylegane”.

Mellom resepsjonisten Dawn på legesentret i Cardale og ungkarslegen Andrew er det fortsatt hett. Som tidligere kreftpasient nærer Dawn stadig frykt for et tilbakefall, og strever med å holde motet oppe. Dermed får Andrew mye å tenke på, ved siden av jobben på The Beeches.

Hjernedrypp
Etter et innbrudd på legesentret får Sam politimannen som forfulgte tyvene, til pasient. Konstabel Greenhalgh gjorde sitt ytterste for å fakke dem, men han kollapset under forsøket, grunnet en et livstruende drypp. Greenhalgh får et tilbud om øyeblikkelig hjerneoperasjon, men han mister motet og takker nei.

Estetikk
Joannas problem er av mer estetisk art. Var det riktig av henne å reagere så negativt som hun gjorde på en pasients forespørsel om å få utført kosmetisk kirurgi?

Mer om serien
Vi er tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale. Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I hovedrollene: Gary Mavers, Haydn Gwynne og Joseph Millson
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Joanna (Haydn Gwynne), Andrew (Gary Mavers) og Sam (Joseph Millson) - tre velkjente fjes i ”Landsbylegane”. (Foto: Carlton International)