Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. november 2008 kl 20.25 Viten om: Hjernetrim

Trim deg smart

Viten om: Ann Marker er programleder for den danske serien Viten om. (Foto: DR)
Viten om: Ann Marker er programleder for den danske serien Viten om. (Foto: DR)
Du kan trene hjernen og få den til å yte mye bedre. Riktig kosthold, oppgaveløsing og mosjon gir deg en raskere hjerne og bedre hukommelse.

Programleder Ann Marker får hjelp fra Danmarks fremste hjerneforskere til å komme i bedre hjerne-form. De viser henne hvordan mosjon, dataspill og godt kosthold, som fisk, gjør at hjernen yter mye bedre. Den arbeider raskere og husker bedre.

Om serien
Viten om er en dansk populærvitenskapelig serie fra Danmarks Radio i 11 deler. I første episode blir spørsmålet om man er født eller blir homo undersøkt, så spør man seg om moraliteten er medfødt. I tredje episode handler det om trekkfuglenes vandring, i fjerde om kampen om oljeressursene på Nordpolen. Femte episode handler om når kroppens immunforsvar går til angrep på kroppen vår. Sjette tar for seg dna-teknologien, mens sjuende episode handler om teknologi som kan gjøre kullkraft fri for CO2-utslipp. I åttende episode ser vi nærmere på supercomputere med enorm kapasitet. Den niende episoden handler om hvordan ny teknologi kan tas i bruk i kampen mot terror, men tiende del ser på hvordan man kan trene opp hjernen sin til å yte bedre. I ellevte og siste episode handler det om hvordan hjernen tar skade av alkoholbruk.

Dansk populærvitenskapelig serie (2007)
Originaltittel: Viden om – Trim din hjerne
Produsert av: Danmarks Radio (DR)
Kontaktperson: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no