Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. desember 2010 kl 23.30 Nattkino: Fru Henderson presenterer

Rik enke blir teatersjef

Den driftige og søkkrike enken Mrs Henderson (Judy Dench) under samtale med sin avdøde mann. (Foto: BBC Films)
Den driftige og søkkrike enken Mrs Henderson (Judy Dench) under samtale med sin avdøde mann. (Foto: BBC Films)
I kveldens nattkino møter vi Dame Judy Dench i rollen som Laura Henderson. Hun er enke i mellomkrigstidens London, og søkkrik. Når hun nå må finne noe å fordrive tiden med, er hun ikke interessert i veldedighet eller håndarbeid som sine jevnaldrende venninner. Så hun kjøper like godt et nedlagt teater.

Til tross for at hun nettopp har mistet sin mann, er den velstående 69 år gamle enken Laura Henderson like ambisiøs og energisk som hun alltid har vært. Hun blir rystet over venninnens forslag om at hun kanskje bør finne seg en ny mann for å få tiden til å gå.

I stedet sjokkerer fru Henderson sine omgivelser med å kjøpe det falleferdige teateret Windmill Theater midt i Londons teaterstrøk Soho.

Uten erfaring
Hun er ikke redd for risikoen, penger har hun nok av, men hun har ingen erfaring når det gjelder å drive et teater. Derfor knytter hun til seg veteranen Vivian Van Damm (Bob Hoskins) som kunstnerisk leder. Han får en idé om å spille revy døgnet rundt.

Hans forrykende forestilling, kalt "Revudeville", blir godt mottatt hos både publikum og presse, og blir en innbringende suksess. Problemet er bare at de andre teatrene i nærheten raskt kopierer konseptet.

Da fru Henderson ser at hennes lukrative prosjekt kan gå i vasken, bestemmer hun seg for å sette opp en forestilling ingen annen har gjort før henne – en forestilling med nakne kvinnelige artister på scenen.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk komedie fra 2005
Originaltittel: Mrs. Henderson Presents
Regi: Stephen Frears
Med Judi Dench, Bob Hoskins, William Young, Christopher Guest, Kelly Reilly og Thelma Barlow
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900