Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. september 2013 kl 20.20 Stjernekamp

Stjernekamp - sesongpremiere!


Ti av landets fremste artister sitrer av spenning etter å vise Norge hva de er gode for! Over ti lørdagskvelder skal de i høst utfordres i nye musikksjangre. Vi skal kåre Norges ultimate entertainer.

Stjernekamp ble en braksuksess på NRK i fjor høst, og etter ti nervepirrende lørdager med enorme utfordringer, stod Rita Eriksen igjen som vinner av hele konkurransen, og tittelen Norges ultimate entertainer. Nå er det endelig klart for en ny sesong, med et fantastisk stjernelag!

Årets artister er godt kjent for de fleste, og dekker et vidt spekter av musikksjangre:

Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby (Turboneger, Dr. Midnight and The Mercury Cult): Etter stor suksess som vokalist i legendariske Turboneger har Hank gjort allemannseie av seg med hovedrolle i "Jesus Christ Superstar" og hovedrollen i filmen "Cornelis". Året etter var rockeren tilbake med bandet Doctor Midnight & The Mercy Cult.

Atle Pettersen: Atle startet musikkarrieren tidlig med barnegospel, MGPjr, "Kjempesjansen", og som kirkeorganist. Deretter ble han for alvor tatt av rocken, og gjorde stor lokal suksess i bandet Above Symmetry. I 2010 kom gjennombruddet med "X-Factor", og året etter vant han "Skal vi danse". Atle er nå aktuell med bandet The Scheen.

Vidar Johnsen: Haugesundsmannen er mest kjent som tidligere vokalist i Vamp, men har også gjort suksess sammen med svenske Peter Nordberg. Under tiden i Vamp bidro Vidar også som låtskriver, og står blant annet bak klassikeren "Fuglane Vett".

Espen Grjotheim: For 10 år siden ble Espen kjent gjennom den første sesongen av "Idol". I etterkant vi gjentatte ganger fått se hva denne stemmen er god for! Grimstadgutten har hatt hovedroller i musikaler som "Mamma Mia", "Fame", og "We Will Rock You", og har stått på samme scene som legendariske Brian May og Roger Taylor fra Queen. De siste årene har Espen også turnert fast som solist for Secret Garden.

Elisabeth Andreassen: Hele Norges (og Sveriges) Elisabeth Andreassen er et kjent navn for de fleste. Vi kjenner henne fra blant annet Bobbysocks, Kikki, og Bettan och Lotta, og hun har også en periode som X Factor-dommer bak seg. Bettan har inngått minneverdige musikalske samarbeid med blant andre Jan Werner, Rolf Løvland og Aleksander Rybak.

Agnete Johnsen: Denne unge jenta fikk hele familien til å se på MGPjr, og gjorde braksuksess med bandet The BlackSheeps og låten "Oro jaska beana". Sangen fikk Spelleman for årets hit i 2008. Senere gjorde The BlackSheeps det bra på listene med "Edwin". Aggie og The BlackSheeps deltok også i MGP i 2011.

Mimmi Tamba: Tromsø-jenta er et nytt stjerneskudd på den norske artisthimmelen. Etter sin deltagelse i "Korslaget" på TV2, har hun nå flyttet til hovedstaden og jobber med sitt nye album. Mimmi, som er halvt senegalesisk, har også vært å høre på både Mela-festivalen og Buktafestivalen.

Silya Nymoen: Silya slo igjennom i 1999 med gruppa Multicyde, og fikk alle til å synge med på tittellåta til "Flåklypa". Etter dette flyttet hun til New York og fikk kontrakt med selveste Columbia Records. Som låtskriver har hun deltatt i MGP, men også skrevet for artister som Vanessa Hudgens og Cee Lo Green.

Eli Kristin Hanssveen: Eli Kristin er en av landets fremste sopraner, og har vært ansatt på Den Norske Opera i en årrekke. Hun har spilt alt fra Solveig i "Peer Gynt" til Marguerite i heavy metal-operaen "Faust", og har gitt ut to soloalbum.

Helene Bøksle: Sørlandsjenta debuterte som 13-åring på selveste Nobelkonserten, etter å ha hatt rollen som Sunniva i "Kaptein Sabeltann". Siden den gang har hun gitt ut juleplater, opptrådt i store duetter, MGP, og vært på turné i Kina. Helene synger også temamusikken til dataspillet "Age of Conan".

Om Stjernekamp:
Stjernekamp er en norsk direktesendt underholdningsserie der etablerte artister møtes for å konkurrere i ulike musikksjangere. Hvordan går det når operasangerinnen skal gjøre hip hop? Når visesangeren skal skal prøve seg i rock? Hver uke blir en kamp om æren og tittelen som Norges ultimate entertainer.

Det er imidlertid ikke bare vokalprestasjonene som skal testes. Her er det helheten som teller, og for å skape fantastiske sceneshow og magiske seeropplevelser samarbeider Stjernekamp med noen av landets ledende sangpedagoger, koreografer, dansere og kulturinstitusjoner.

Musikkjournalist Mona B. Riise og rap-artisten Øyvind «Vinni» Sauvik utgjør konkurransens ekspertpanel, sammen med en rullerende sjangerekspert hver uke.

Men det er publikum som sitter med makten i Stjernekamp. Fra om med andre episode sendes én av artistene hjem hver uke, basert på seernes SMS-stemmer under programmet.

Programleder for direktesendingen er Kåre Magnus Bergh.

Norsk direktesendt underholdningsprogram produsert av Monster for NRK (2013)
Utviklet av Vibeke Sørlie og Monster
Prosjektleder NRK: Pia Basberg
Presseansvarlig NRK: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seerne kan kontakte: NRKs publikumsservice/ 815 65 900