Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 10. april 2010 kl 19.55 Lisa goes to Hollywood

Veien mot stjernene

Lisa Goes to Hollywood (1): Lisa Stokke skal søke lykken i Hollywood. Foto: Hallgrim Haug
Lisa Goes to Hollywood (1): Lisa Stokke skal søke lykken i Hollywood. Foto: Hallgrim Haug
Lisa Stokke har tatt med sine to små barn og sin mor ut på eventyr til Hollywood. Her skal det briste eller bære. Klarer hun å slå igjennom i verdens tøffeste filmindustri?

I løpet av seks episoder følger vi denne fargerike jenta fra Tromsø når hun skal finne seg en plass i en verden av ambisiøse, unge, og mer eller mindre talentfulle skuespiller-spirer. Lisa blir raskt klar over at i Hollywood er det eksteriøret som teller.

Lisa Stokke hadde sitt store gjennombrudd som musikalstjerne da hun ble plukket ut til en av hovedrollene i musikalen "Mamma Mia" i London. Da ABBA-general Bjørn Ulvæus ville vite litt mer om henne, ble han sjokkert over å høre at hun er norsk og fra Tromsø. Etter tre år på den såkalte "Fame"-skolen i Liverpool snakker hun flytende engelsk. Etter musikalen "Mamma Mia" har det fulgt flere roller i TV-serier og i spillefilmen "Lange, flate ballær 2".

Ut på eventyr
Lisa har bestemt seg for at det er nå eller aldri. Skal hun prøve å få et internasjonalt gjennombrudd som skuespiller, så må hun gjøre det før det blir for sent. Det er med blandede følelser hun forlater London og ektemannen sin og tar barna med til drømmenes by. Full av pågangsmot kommer hun til det fine huset der hennes mor allerede har flyttet inn og venter på henne.

Møte med virkeligheten
Etter at hun har kommet seg litt i orden, står første forretningsmøtet for tur. Lisa har booket en avtale med regissøren Jon Amiel. Han har blant annet regissert filmen "Entrapment" med Catherine Zeta Jones og Sean Connery. Amiel gir henne veldig gode tips for hvordan man kommer seg opp og frem i Hollywood og deler av sin kunnskap om hvem man bør kjenne, og hvem hun kan ringe til.

For å hente inspirasjon vandrer Lisa ned Hollywood’s Walk of Fame for å se på stjernene til mennesker hun ser opp til. Det blir også en tur rundt i nabolaget for å se på husene til naboene sine, deriblant Arnold Schwartzenegger…

Andre episode av denne serien sendes i morgen, tirsdag. Så kommer de påfølgende hver tirsdag fremover.

En oppvåkner
Castingansvarlig Ron Digman har jobbet med TV-serien "Frasier" og "Fantastic Four". Han er en av de store skikkelsene innen tv-bransjen i USA, og Lisa vet hun bør gjøre et godt inntrykk. Digman er nådeløst ærlig overfor Lisa og i sin omtale av filmindustrien. Da går det til fulle opp for Lisa hvor utrolig vanskelig denne reisen kommer til å bli…

Sendt tidligere.

Norsk dokumentarserie 2010
Produsert av: Feelgood Scene film og TV
Produsent: Jørgen Steinheim
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900 info@nrk.no