Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. november 2003 kl 12.25 Langrenn: Sprint, kvinner og menn, Beitostølen

Sesongstart og 20 årsjubileum

Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra sesongåpningen på Beitostølen sammen med Åge Skinstad, Dag Erik Pedersen og Ola Lunde. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra sesongåpningen på Beitostølen sammen med Åge Skinstad, Dag Erik Pedersen og Ola Lunde. (NRK-foto: Ole Kaland)
I helgen starter vintersesongen for alvor med sprintrenn på Beitostølen. Beitosprinten arrangeres i år for 20. gang. NRK er på plass og skal sende rundt 14 timer fra helgens renn i langrenn og skiskyting.

I dag arrangeres det sprintrenn for menn og kvinner på Beitostølen, og Jon Herwig Carlsen, Kjell Kr. Rike, Åge Skinstad og Dag Erik Pedersen er på plass for å kommentere når de beste norske og utenlandske løperne tester formen foran neste helgs offisielle verdenscupåpning - på nettopp Beitostølen.

De norske sprinterne leverte langt under pari under vinterens første verdenscuprenn i Düsseldorf for tre uker siden, men rettet opp inntrykket under sprintstafetten dagen etter. Der vant Marit Bjørgen og Hilde Gjermudshaug Pedersen, mens Tor Arne Hetland og Håvar Bjerkeli ble nr. 3.

Skieliten viser muskler
I år må de norske langrennsløperne fylle tomrommet etter Thomas Alsgaard og Bente Skari, men både på herre- og damesiden finner vi sterke profiler.

Siden sesongen 2003/2004 blir en mellomsesong i påvente av VM i Oberstdorf 2005 og OL i Torini i 2006, vil verdenscupen bli ekstra viktig. På Beitostølen er hele den norske skieliten på plass for å konkurrere om plasser i verdenscupen, og hvem som skal ta over tronen etter Alsgaard og Skari.

20-årsjubileum
I år er det 20. gang Beitosprinten arrangeres. Nytt av året er at også skiskytterne får slippe til. For anledningen er det bygget en helt ny skiskytterarena, og også tribunetilgangen og løypenettet er utbedret. I tillegg til Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen og Dag Erik Pedersen vil Ola Lunde være med som ekspertkommentator.

VM i Oberhof i februar er det store målet, men nervene er nok også på plass under helgens sesongåpning. Det store spørsmålet er om Liv Grete Skjelbreid Poiree har fått tilbake formen etter at hun ble mamma.

Sport på radio
Radiosporten er selvsagt også på plass på Beitostølen i helgen. Øystein Ingdahl og Torgeir Bjørn kommenterer fra skiskyting mens Pål Thomassen og Torgeir Bjørn kommenterer langrenn. Geir Elle er reporter.

Helgens øvelser
Fredag 14. november
12.25: Sprint, kvinner og menn

Lørdag 15. november
10.10: Skiskyting kvinner 7,5 km.
11.10: Skiskyting menn 10 km.
12.30: Langrenn kvinner 10 km. Fri
13.30: Langrenn menn 15 km. Fri

Søndag 16. november
10.45: Langrenn kvinner 5 km. Klassisk
11.30: Langrenn menn 10 km. Klassisk
13.15: Skiskyting kvinner fellesstart
14.00: Skiskyting menn fellesstart

NRK Sport
Sportsjef NRK: Grethe Gynnild Johnsen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78