Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. november 2007 kl 20.15 Kvitt eller dobbelt

Titanic og Svein og rotta

Astrid Garmo (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Astrid Garmo (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Kveldens program introduserer to nye kandidater, Mikkel Granrud, 15 år fra Oslo og Astrid Garmo, 10 år fra Garmo i Lom. Mikkel skal opp i Titanic, mens Astrid skal opp i Svein og Rotta.

Mikkel Granrud fikk en bok av sin far da han var 4 år, noe som ga han inspirasjon til Titanic-interessen. Boken heter "Reisen med Titanic" og har veldig fine bilder. "Jeg har alltid vært interessert i skip og alle andre flytende objekter, og grunnen til at jeg er så opptatt av Titanic er at forliset er en fascinerende ulykke i seg selv," sier Oslo-gutten. Skipet var helt unikt, det skulle være det sikreste skipet. Det hadde dobbelbunn og vanntette skott som skulle hindre at hvis vann kom inn ett sted skulle det ikke kommer videre, men det virket jo dessverre mot sin hensikt da. Ellers har jeg vært på et museum i London som inneholdt masse gjenstander fra Titanic, det var utrolig spennende sier den entusiastiske Titanic-eksperten.

Astrid Garmo synes Svein og rotta er veldig artig og spennende, samtidig som hun lærer seg masse av å lese bøkene. "Storebroren min Sindre fant en Svein og rotta-bok på biblioteket, og det var gjennom han jeg ble interessert," forteller Astrid. "Først leste far for meg, men i 2. klasse begynte jeg å lese dem på egenhånd." "Svein og rotta i syden" er den boka jeg liker aller best, sier Astrid med sin sjarmerende "Brimi-dialekt". Det er nok fordi det er så artig når Halvorsen rømmer og når de finner han igjen, også er det moro når de er på grisefest i syden, avslutter Astrid.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programserien har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Les mer